NOGMAALS EEN TOTALE INSTORTING VAN HET TOERISME WIL SPANJE VOORKOMEN


Operatie Semana Santa voor succesvolle zomer 2021 in Spanje

Onder de naam “operatie Semana Santa” probeert Spanje de toeristen sector overeind te houden,

Onder de naam “operatie Semana Santa” probeert Spanje de toeristen sector overeind te houden, dan er zijn momentaan onderhandelingen gaande met de Europese Unie en Groot Brittannië om de toeristensector op de been te krijgen. De Spaanse regering onderhandelt op meerdere fronten om het toerisme in Spanje zo aantrekkelijk en vooral veilig mogelijk te maken. Zo wordt er geprobeerd om met veilige corridors en met speciale antigeen testen de Spaanse toerisme te redden.

 OPERATIE SEMANA SANTA

Zondag schreef de Spaanse krant El Mundo: “Dit jaar is het toerisme in Spanje finaal in elkaar geklapt. Augustus is normaal gesproken de topmaand voor Spanje, maar afgelopen maand was de hotelbezetting  slechts 45 procent.” Om deze trend te stoppen onderhandelt de Spaanse regering op meerdere fronten om het toerisme in Spanje zo aantrekkelijk en vooral veilig mogelijk te maken.

Booking.com

Operatie Semana Santa voor succesvolle zomer 2021 in Spanje

De regering wil tegen april 2021 het toerisme in Spanje hersteld zien zodat het minstens 13 procent van het BBP van Spanje vertegenwoordigt. Semana Santa, de week voor Pasen, vormt voor de regering een ijkpunt voor een succes zomerseizoen in 2021. Men gaat er gemakshalve vanuit dat tegen april een groot deel van de Spaanse bevolking is ingeënt tegen Covid-19 zodat toeristen veilig naar Spanje kunnen komen.

Spanje wil uniforme reiscriteria binnen Europa

Spanje hoopt dat de Europese Raad uniforme criteria vaststelt zodat er meer gereisd kan worden. Een van de belangrijkste is de invoering van zogenaamde antigeentesten - testen die aanwezigheid van virus-eiwitten aantonen – op de luchthavens. De EU kan deze en eventuele andere maatregelen voor de gehele EU goedkeuren maar elk land bepaalt of het deze criteria invoert.

Regionale reisadviezen in plaats van per land

Ook wordt er onderhandeld over reisadviezen per regio in plaats van per land of staat. Spanje wil dat niet alleen het aantal positieve gevallen per 100.000 inwoners van de laatste 14 dagen wordt gemeten, maar dat dit getal voor een eerlijker beeld wordt afgezet tegen het totaal aantal uitgevoerde tests in verhouding tot de bevolking. Spanje zou namelijk veel meer tests uitvoeren dan andere landen in Europa waardoor het lijkt alsof de situatie in Spanje veel ernstiger is.

Onderhandelingen Spanje met Verenigd Koninkrijk

Momenteel vinden er onderhandelingen plaats tussen Spanje en het VK om veilige corridors te creëren tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Voornamelijk bepaalde eilanden van de Balearen en de Canarische eilanden laten een betere epidemiologische situatie zien. Daardoor kan veilig reizen tussen deze gebieden en het VK wellicht een optie worden zodat Spanje een deel van het winterseizoen zou kunnen redden.

© Sharon van Toledo

Bron:  Inspanje.nl

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »