Het corona-stoplicht op de canarische eilanden gaan op groen


Het corona-stoplicht gaan op groen

Het corona-stoplicht staat voor de eilanden Gran Canaria, La Gomera en Fuerteventura op groen

LAS PALMAS – Eindelijk ook maar eens goede berichten zo meld de regionale overheid van de Canarische Eilanden dat de corona-stoplichten systeem vanaf zondag 18 oktober 00:01 uur zal de covid-stoplicht kleur voor de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura en La Gomera veranderen van rood naar groen. De eilanden Lanzarote, La Graciosa, La Palma en El Hierro hebben altijd al een ‘semáforo verde’ gehad.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

ATTENTIE: Dit artikel is niet om paniek te zaaien of angst te verspreiden maar het is korte informatie in het Nederlands van de officiële Spaanse informatie over de positieven en corona-doden, iets waar veel van onze lezers om vragen. De informatie die hier te lezen is wordt gehaald van diverse websites zoals Spaanse kranten (El Pais, El Diario en RTVE) maar vooral de officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid. KLIK HIER om die website te bezoeken.

Actuele corona-cijfers

Op vrijdag werden de laatste corona-cijfers bekend gemaakt voor de Canarische Eilanden waaruit blijkt dat deze autonome regio (want dat zijn de Canarische Eilanden) over de afgelopen 7 dagen gemiddeld 37,66 positieve corona-tests per 100.000 inwoners heeft geregistreerd, dat is het laagste aantal van heel Spanje.

Op vrijdag 16 oktober kwamen er op alle Canarische Eilanden samen 141 nieuwe positieve tests bij waardoor het totaal aantal sinds de aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 15.561 positieve tests waarvan er op het moment van schrijven nog 6.512 actief zijn waarvan er 52 in de intensive care liggen en 231 andere covid-patiënten in ziekenhuizen liggen.

 

Op Gran Canaria kwamen er op vrijdag 29 nieuwe positieve gevallen bij waardoor het totaal steeg naar 8.185 (3.425 actief). Op Tenerife kwamen er 105 nieuwe positieven bij met een totaal van 5.171 (2.977 actief) terwijl er op Lanzarote 4 nieuwe gevallen bij kwamen met nu een totaal van 1.165 (56 actief).

Booking.com

Op Fuerteventura kwamen er 5 nieuwe positieven bij met een totaal van 718 (36 actief), op La Palma kwam er 1 positieve bij met een totaal van 188 (3 actief), op La Gomera kwam er geen nieuwe positieve bij met een totaal van 79 (8 actief) en op El Hierro kwamen er 3 nieuwe positieven bij met een totaal van 54 (6 actief). Op het eiland La Graciosa staat de corona-teller nog steeds op 0.

Bekijk het corona dashboard van de Canarische Eilanden HIER met daarop de laatste cijfers.

Bron:  Spanje Vandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »