Nederlandse Ambassade in Spanje.2


NEDERLANDSE AMBASSADE IN SPANJE

Ambassadeur Jan Versteeg

𝗨𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗦𝗽𝗮𝗻𝗷𝗲 – 𝗖𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘃𝗶𝗿𝘂𝘀, 26 oktober 𝟮𝟬𝟮𝟬

Goed nieuws mag ook wel eens. Morgenochtend zal het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op basis van een advies van het RIVM, de Canarische eilanden ‘op geel’ zetten. De eilanden zitten al enkele weken op minder dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners per 14 dagen, en het percentage positieve tests is lager dan 4 procent. Code Geel betekent dat reizen niet meer wordt afgeraden en dat u na terugkomst niet 10 dagen in quarantaine hoeft, maar dat er nog wel veiligheidsrisico’s zijn.

 Nederlandse Ambassade in Spanje - Beleef-Spanje.nl

U voelde het waarschijnlijk de laatste weken al een beetje aankomen, maar toch is dit een enorme opsteker, vlak voor het begin van het voor de Islas Canarias zo belangrijke winterseizoen. Het is ook goed nieuws voor alle ondernemers die afhankelijk zijn van het (Nederlandse) toerisme. Tom Smulders, de vicevoorzitter van de federatie voor de horeca en het toerisme op Gran Canaria, die de afgelopen tijd zeer actief heeft gelobbiet voor de openstelling, wijst er wel meteen op dat het nu zaak is voorzichtig te zijn, de regels goed na te leven er zo voor te zorgen dat de cijfers onder controle blijven.

Booking.com

Over de verplichte PCR tests voor reizigers die de Canarische eilanden willen invoeren is er nog geen definitief nieuws. Ook vandaag vond er weer overleg plaats over de details van deze maatregel, die uiteraard bedoeld is om de toeristen zoveel mogelijk veiligheid te bieden, en tevens om te voorkomen dat de eilanden toch weer met stijgende cijfers te maken krijgen.

Waarschijnlijk is er zeer binnenkort duidelijkheid. Wilt u binnenkort naar de Canarische Eilanden, houd er dan rekening mee dat een test kort voor vertrek vrijwel zeker een vereiste gaat worden om op de eilanden toegelaten te worden.

Wat betreft de rest van Spanje het volgende. Op de meeste plaatsen zijn de cijfers helaas bepaald niet beter geworden. Vandaar ook de stap van de regering om de noodtoestand uit de kast te halen. Nogmaals: dat betekent niet dat er opeens een soort oorlogstoestand heerst.

En ook niet dat dezelfde maatregelen worden toegepast als afgelopen voorjaar. Het betekent wel dat maatregelen sneller kunnen worden ingezet als dat nodig is. In heel Spanje is nu een avondklok van kracht.

Zie voor de details de post die we vandaag publiceerden op de pagina van de Nederlandse Ambassade in Spanje https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/posts/4160737827274582. Let goed op dat de exacte tijden voor een avondklok in uw regio af kunnen wijken van de 23:00-6:00 uur die de centrale regering aanbeveelt.

Vandaag werd bekend dat een aantal regio’s meteen gebruik maakt van de mogelijkheid die de noodtoestand biedt om regio’s af te sluiten.

Navarra en La Rioja, zijn dat nu ook Asturias en Aragón. In beide regio´s waren de grote steden al afgegrendeld, maar nu geldt dit dus ook voor de rest van de regio. Ook Baskenland heeft de hele regio afgesloten, maar bovendien ook het niet-noodzakelijk verkeer tussen gemeenten stilgelegd. Zoals ook in de uitleg op de Facebookpagina van de ambassade staat: er is een reeks uitzonderingen op de beperkingen van het verkeer, en de doorreis is ook toegestaan.

Jan Versteeg

Na te lezen bij:  AmbassadeurJan Versteeg

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »