De regio premier van Valencia waarschuwt voor een regionale lockdown

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 14:22


DE REGIO PREMIER VAN VALENCIA WAARSCHUWT VOOR EEN REGIONALE LOCKDOWN

De regio premier van de autonome regio Valencia, Ximo Puig waarschuwt voor een regionale lockdown als het aantal geïnfecteerden in de regio niet afneemt dan kan er vanaf het aankomend weekend een regionale lockdown komen. Dat zou beteken dat de mensen die wonen in de provincies Alicante, Valencia en Castellón  de autonome regio Comunidad Valenciana niet mogen verlaten en niemand de regio binnen mag komen zonder een geldige reden.

 De regio premier van de autonome regio Valencia, Ximo Puig waarschuwt voor een regionale lockdown als het aantal geïnfecteerden in de regio niet afneemt dan kan er vanaf het aankomend weekend een regionale lockdown komen

Met deze mededeling refereert Ximo Puig met name naar het komende weekend wat in Spanje ook wel de ‘puente de Todos los Santos’ wordt genoemd vanwege de nationale feestdag ‘Día de todos los Santos’ of Allerheiligen op 1 november en de niet nationale feestdag ‘Día de Difuntos’ of Allerzielen op 2 november. Omdat 1 november op een zondag valt is deze vrije werkdag naar de maandag verplaatst in o.a. Andalusië, Aragón, Asturië, Castilla-La Mancha, Extremadura en Madrid.

Booking.com

Of de provincies Alicante, Valencia en Castellón hermetisch worden afgesloten van de aansluitende autonome regio’s en de rest van Spanje hangt af van de ontwikkelingen en de resultaten van de avondklok en over de beslissing wat Madrid doet wat betreft een regionale lockdown, aldus Puig. 

De kans is echter groot dat er een regionale lockdown (cierre perimetral) aan zit te komen, iets wat makkelijker is gemaakt door de afkondiging van de landelijke noodtoestand (estado de alarma).

Sinds de afkondiging van de noodtoestand op zondag 25 oktober zijn er verschillende autonome regio’s die hun regio’s hebben gesloten zoals Aragón, Asturië en Baskenland terwijl Navarra en La Rioja al daarvoor de regio’s hadden gesloten.

 

Overigens zal de eis van de uitslag van een negatieve corona-test waarschijnlijk ook gelden voor alle reizigers die van het Spaanse vasteland en de Balearen naar de Canarische Eilanden reizen. Weliswaar gaat het om inwoners van hetzelfde land maar onder de paraplu van de noodtoestand kan de regio deze beslissing nemen.

De bewoners van de Canarische Eilanden die tussen de verschillende eilanden reizen hoeven geen uitslag van een negatieve corona-test te hebben.

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »