Spanje, alleen in de maand oktober zijn er meer corona-doden dan griepdoden in heel 2019


Spanje, alleen in de maand oktober zijn er meer corona-doden dan griepdoden in heel 2019

De maand oktober was een heel slechte maand voor wat betreft het positief geteste corona personen dat steeg met 407.071 personen, wat zowel ziekenhuisopnamen, ic-patiënten en het aantal corona-doden betreft . In de maand oktober stierven er meer mensen aan covid-19 dan griepdoden in heel 2019.

Spanje, alleen in de maand oktober zijn er meer corona-doden dan griepdoden in heel 2019

In de maand oktober stierven er meer dan 4.000 personen met of als gevolg van covid-19 in Spanje. Volgens de officiële cijfers stierven er tussen 1 en 30 oktober 3.905 personen maar daar moeten de sterfgevallen van 31 oktober nog bij worden opgeteld (maar op zaterdag worden er geen officiële cijfers geplaatst).

Volgens de gegevens van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid stierven er in het griepseizoen 2019/2020 aan de normale griep in Spanje 3.900 personen. Er waren 27.700 ziekenhuisopnames en 1.800 personen moesten naar een intensive care afdeling. In totaal waren er in het vorige griepseizoen 619.000 bevestigde gevallen.

Booking.com

In Spanje was op vrijdag het totaal aantal geregistreerde personen met een positieve test gestegen naar 1.185.678 personen terwijl er sinds de aanvang van de corona-crisis 35.878 personen stierven met of als gevolg van covid-19. Deze aantallen zullen echter veel hoger zijn waarbij men over meer dan 4 miljoen geïnfecteerde personen spreekt en over meer dan 52.000 corona-doden.

 

Coronavirus Vs. influenzavirus

In het begin van de corona-crisis en pandemie (en nu nog steeds) werd door veel mensen de vergelijking gemaakt met de normale griep (influenzavirus). Volgens velen sterven er jaarlijks meer mensen in Spanje aan de griep dan aan het coronavirus en COVID-19. 

We gaan daar niet over discussiëren en proberen ook niemand iets aan te praten (ieder mag zijn/haar eigen mening hebben). Wanneer we echter naar de officiële cijfers kijken dan zien we dat die vergelijking wat betreft sterfgevallen nu allang niet meer klopt en het einde van de pandemie is waarschijnlijk nog lang niet in zicht.

Bron::  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »