Toeristische sector Canarische Eilanden gefrustreerd.


Toeristische sector Canarische Eilanden gefrustreerd.

De lockdown van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland frustreert de toeristische sector op de Canarische Eilanden. Staat Nederland vanavond dit ook te wachten?

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - De Canarische Eilanden zien hun laatste poging om een deel van hun net begonnen toeristische hoogseizoen te redden, verdwijnen.  Slechts een week nadat het Verenigd Koninkrijk en Duitsland besloten de Canarische Eilanden op de lijst van veilige bestemmingen te plaatsen , hebben de regeringen van beide landen een nieuwe lockdown  uitgevaardigd om te proberen de tweede golf van de pandemie te stoppen.

De lockdown van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland

Dit betekent dat noch Duitsers, noch Britten voor toerisme naar de eilanden zullen kunnen komen, want hoewel deze nieuwe lockdown minder streng is dan die van het voorjaar, mogen ze hun huizen alleen verlaten voor essentiële activiteiten. Eigenlijk is er in Europa geen grenssluiting, maar de facto maken de sluitingen het onmogelijk om op reis of vakantie te gaan, aangezien het alleen is toegestaan om te vertrekken met een gegronde reden.

Booking.com

Zo is de laatste hoop van de Canarische Eilanden om hun hoogseizoen niet te redden verkeken. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn de belangrijkste bronmarkten voor toeristen in de archipel. Een op de twee reizigers die vorig jaar de eilanden bezochten, was Brits, wat een idee geeft van de negatieve impact van deze nieuwe beperking op het toerisme in het gebied.

 

KETTINGSLUITINGEN

In Duitsland heeft Angela Merkel afgelopen woensdag een nieuwe lockdown afgekondigd. In Frankrijk deed Emmanuel Macron diezelfde dag hetzelfde. De sluiting duurt minimaal tot 1 december, afhankelijk van hoe de situatie evolueert.

In het VK begint de tweede lockdown die gisteren door Boris Johnson werd aangekondigd, aanstaande donderdag en zal minstens tot 2 december duren. Portugal, België en een deel van Griekenland zijn ook gesloten. Het zijn markten met minder aanwezigheid op de eilanden. En wat staat Nederland te wachten? Vanavond na de persconferentie zullen we meer weten

Bron: Elmundo.es

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »