Verplichte DNI voor huisdieren

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 17:28


Verplichte DNI voor huisdieren?

WET VOOR DIERBESCHERMING

De overheid stelt DNI voor huisdieren verplicht. 'El Confidencial' anticipeert op hoe dit identiteitsbewijs eruit zal zien

De regering zal deze week het ontwerp presenteren van het ontwerp van dierenbeschermingswet, gepromoot door het vice-voorzitterschap van sociale rechten en Agenda 2030,  dat de vereiste van een DNI voor huisdieren omvat, zoals naar voren gebracht door El Confidencial.

DE SPAANSE STAD JACA

Het doel van de implementatie van dit document is om het dier te laten lokaliseren en traceren en om de bescherming van de dieren te bevorderen,  evenals om altijd de klinische geschiedenis (vaccins, ziekten, enz.) En basisgegevens van het huisdier als maatstaf bij de hand te hebben. om hun welzijn te garanderen en ook mogelijke bronnen van infectie of ongedierte te bestrijden.

Booking.com

Als deze wet wordt goedgekeurd, is de identificatie van het dier elektronisch en verplicht voor alle huisdieren, naast de microchip. Bovendien bevat het een QR-code waarmee de informatie kan worden geraadpleegd. 

Model van het National Animal Identity Document.

Aan de andere kant zal het verplicht zijn dat alle dieren een  wettelijke aansprakelijkheids -verzekering hebben en een DNA-monster moet worden verstrekt voor registratie. Deze maatregel wordt in bepaalde gemeenten gebruikt om eigenaren te straffen die de uitwerpselen van hun honden niet ophalen. Bij deze gelegenheid doet het project van het vice-voorzitterschap het echter om illegale fokkerij te bestrijden. 

Evenzo  legt dit ontwerp, volgens El Confidencial, een register op van fokkers die aan bepaalde vereisten moeten voldoen, zoals het niet opvoeden van een hond met een bloedverwantschap van meer dan 35%.

Evenzo zal er worden gewerkt aan een register van fokkers en van mensen en beschermingsinstanties die dieren hosten.

Ten slotte bevat het ontwerp een "nuloffer" -vereiste, die voorkomt dat huisdieren zonder ziekten van het leven worden geroepen,  en een regulering van dierenshows.

Bron: 65ymas.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »