Grote klif van het beroemde strand Playa de las Catedrales ingestort

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 09:04


Grote klif van het beroemde strand Playa de las Catedrales ingestort

Op hetzelfde strand storte in Spanje ook een klif in waar toen een 25 jarige man de dood vond. Vanaf dat moment mochten er alleen nog een maximaal aantal bezoekers dit deel van het strand bezoeken. Van maandag op dinsdag nacht stortte een van de stenen bogen van het bekende strand  Playa de las Catedrales in Ribadeo, provincie Lugo in. 

Playa de las Catedrales, Galicië

Dit wordt bevestigd door het regionale ministerie van Milieu aan EuropaPress. Doordat s’nachts gebeurde waren er geen bezoekers aanwezig.

 

Technici van de dienst voor Natuurlijk Erfgoed in Lugo voeren op dit moment nog een inspectie uit om de oorzaken van het incident te onderzoeken. 

Booking.com

Volgens de regioregering zijn dit soort instortingen 'gewoon' op dit strand dat vooral bestaat uit metershoge kliffen die doen denken aan zuilen en bogen in een kathedraal, vandaar ook de naam het 'strand van de kathedralen'. De instorting betreft ditmaal echter wel een erg groot stuk klif. 

 

Naar aanleiding van het inspectierapport wordt bekeken of er een interventie of werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Ondertussen voorziet men dat het tij de kleinste van de afgebroken rotsblokken wel mee zal sleuren. 

Maximum aantal bezoekers

Omdat er wel vaker rotsblokken naar beneden vallen en na het ongeluk in 2018 waarbij een 25-jarige man uit Valladolid om het leven kwam, geldt er op drukke momenten (zomer en Semana Santa) een maximum aantal bezoekers. In het hoogseizoen dienen toeristen hun bezoek aan Playa de las Catedrales te reserveren. 

 

Het strand prijkt op vrijwel alle lijstjes met mooiste stranden van Spanje en is ook een beschermde zone met een oppervlakte van 29 hectares die is te vinden op de gemeentegrens tussen Ribadeo en Foz. De talloze grotten, galerijen en kalk- en leistenen bogen en kliffen van tien tot dertig meter hoog zijn gevormd door duizenden jaren erosie van wind, golven en regen. 

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Inspanje.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »