De kerstmarkten Spanje 2020

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 09:58


een paar KERSTMARKTEN in SPANJE 

De covid-19-pandemie heeft verhinderd dat kerstmarkten niet zoals andere jaren  kunnen worden gehouden

De kerstmarkten zijn een van de must-see in de kersttijd in Spanje, dit is de tijd dat in veel dorpen en steden in Spanje: ambachtelijke kerstsnoepjes, versieringen voor de boom of een figuur voor de kerststal die we nog missen gekocht worden, heerlijk genietend loop je tussen de kraampjes door, terwijl je van heerlijke geroosterde kastanjes geniet. 

Maar de covid-19 weerhoudt ons ervan om van dit kleine kerstplezier te genieten en de autoriteiten hebben de viering van deze markten beperkt vanwege de opeenhoping van mensen . In sommige gevallen zijn de markten geannuleerd , zoals het geval is bij de kerstmarkt op Plaza del Pilar in Zaragoza. En in andere dorpen en steden worden ze gehouden onder bepaalde capaciteitsmaatregelen. Hier enkele van de kerstmarkten die in Spanje wel worden gehouden.

Een rondleiding langs de kerstmarkten van 2020

Markt op de Plaza Mayor, Madrid

De Mercadillo de la Plaza Mayor is de oudste en meest traditionele van alle die in Madrid worden gehouden . Normaal gesproken heeft het honderd stands, maar de omstandigheden dit jaar hebben het iets kleiner gemaakt. Het is al geopend en als u het bezoekt, moet u er rekening mee houden dat de capaciteit beperkt is en dat er lange rijen kunnen ontstaan om toegang te krijgen tot het omheinde gedeelte van de kraampjes.  Er zijn half zoveel kramen als andere jaren en ze zijn omheind zodat de capaciteit gecontroleerd kan worden. Er is ook een route gemaakt die bezoekers kunnen volgen.

Toch is het altijd de moeite waard om een van de mooiste pleinen van de stad te bezoeken, de kerstversieringen te zien en de kraampjes te bekijken .

Booking.com

Kerstmarkt van Sevilla 

De kerstmarkt in het centrum van Sevilla bevindt zich op de Plaza Nueva , op een steenworp afstand van de Giralda en de kathedraal. In editie 2020 is deze kerstmarkt geopend van 15 december tot 5 januari 2021. De openingstijden zijn van 11.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Deze kerstmarkt is gesloten op 25 december en 1 januari, evenals op de middagen van 24 december en 31 december. Het voldoet aan alle maatregelen als gevolg van covid-19, ook hier is de markt kleiner dan normaal .

Fira de Santa Llúcia, Barcelona

De Fira de Santa Llúcia (Santa Lucía Fair) is misschien wel de oudste en meest traditionele kerstmarkt in Barcelona deze kerstmarkt is meer dan 230 jaar oud . Deze kerstmarkt vind je op het plein voor de kathedraal en het zal voor iedereen een markt met prachtige verlichting, illusie en veel hoop.

 

Deze is geopend van 27 november tot 23 december en vanwege het coronavirus is er dit jaar capaciteitscontrole, registratie van bezoekers, routeborden, hydroalcoholische gel bij de ingangen en buitengewone maatregelen om een veilige kerstmis te houden . Ook hierin kerstmarkt nog maar de helft van normaal, maar hij kan doorgaan zodat je hier leuk handwerk, figuren voor kerststallen, kerstversieringen, bomen en mos, enz kunt kopen .

Bilbao Christmas Craft Fair / Gabonart

Elk jaar wordt de Paseo del Arenal een speelse ruimte voor gezinnen en wordt ook de Bilbao Christmas Craft Fair geïnstalleerd . De kerst kraampjes bieden keramiek, fantasiesieraden, speelgoed, leer, houtsnijwerk, textiel ... allemaal van hoge kwaliteit. Dit jaar wordt het gevierd tussen 16 december en 5 januari .

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com- geschreven door LOLA SANTOS - Foto: Bigstock

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »