Wil jij ook eens voor 9 euro van Madrid naar Barcelona met hogesnelheidstrein?

Gepubliceerd op 12 december 2020 om 12:47


WIL JIJ OOK EENS VOOR 9 EURO VAN MADRID NAAR BARCELONA MET HOGESNELHEIDSTREIN?

Wil jij ook eens voor 9 euro van Madrid naar Barcelona met hogesnelheidstrein? Nu dat is vanaf 10 mei 2021 mogelijk het is een speciale aanbieding, 9 euro per traject met de Ouigo van de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français) dus niet met de Spaanse AVE hogesnelheidstrein.

WIL JIJ OOK EENS VOOR 9 EURO VAN MADRID NAAR BARCELONA MET HOGESNELHEIDSTREIN?

Ouigo , de nieuwe exploitant van de hogesnelheidstrein, heeft vandaag kaartjes te koop aangeboden voor 9 euro om te reizen op zijn eerste route in Spanje, die van Madrid naar Barcelona, die op 10 mei begint en samenvalt met het einde van alarmstatus geprogrammeerd voor de vorige dag.

De Ouigo hogesnelheidstrein legt 4/5 keer per dag de route Madrid – Zaragoza – Tarragona – Barcelona af en vice versa van Barcelona – Tarragona – Zaragoza – Madrid. Maar niet op alle tijden wordt er gestopt bij deze tussenstations (Tarragona en Zaragoza). 

Zo vertrekt de eerste trein vanuit Madrid om 7.05 uur en eindigt deze in Barcelona om 9.35 uur. Om 10.05 uur vertrekt er een trein met tussenstops in Zaragoza en Tarragona (alleen van 27-05 tot 03-10) en als eindbestemming Barcelona. Verder zijn er nog treinen om 14.10 uur met tussenstop in Zaragoza, 17.25 uur rechtstreeks naar Barcelona en 21.00 met tussenstop in Zaragoza.

Booking.com

Andersom van Barcelona naar Madrid vertrekt de eerste rechtstreekse trein om 6.45 uur met aankomst om 9.15 uur in Madrid. De tweede trein vertrekt in Barcelona om 10.33 uur en heeft als tussenstop Tarragona en Zaragoza (alleen van 27-05 tot 03-10). De trein die om 10.40 uur vertrekt stopt in Zaragoza en daarna Madrid en die van 13.45 stopt ook in Zaragoza en daarna Madrid. Om 17.40 uur vertrekt in Barcelona een rechtstreekse trein naar Madrid en de trein van 20.45 uur heeft een tussenstop in Zaragoza voordat deze eindigt in madrid.

In een later stadium moeten er ook verbindingen komen tussen Madrid en Valencia, Alicante, Málaga, Sevilla en Granada.

De verkoop van de 9 euro kostende treinkaartjes (5 euro voor kinderen tussen 4 en 13 jaar beiden inclusief, kinderen van 0 tot en met 3 jaar zijn gratis) is reeds van start gegaan en volgens Ouigo zelf zijn er momenten geweest dat er per uur mer dan 1.000 treinbewijzen met dit goedkope tarief verkocht werden.

Het systeem werkt een beetje hetzelfde als bij de budget vliegtuigmaatschappijen: wil je meer, dan betaal je meer.

Wil je meer bagage mee kunnen nemen, grotere stoelen, wifi etc. dan moet je daarvoor extra bijbetalen of los of via Ouigo-Plus. Meer informatie is te vinden op de website van Ouigo.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag -

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »