Poniente Granada

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 15:58


PONIENTE GRANADA

De Poniente Granadino strekt zich uit over het westelijke uiteinde van Granada . Sierras, valleien, weiden en platteland vormen een rijk en gevarieerd landschap dat grenst aan de westelijke bergen en de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama . Dit is een grensgebied, dochter van de rassenvermenging van culturen, christelijk en Moors, met een duizendjarig verleden.

PONIENTE GRANADA

De natuur is genereus geweest met de Poniente Granada. Van de vruchtbare vlakte van de Genil tot de toppen van Sierra Tejeda, het landschap wordt bepaald door de opvallende contrasten en de verscheidenheid aan natuurlijke ruimtes.

Booking.com

Panorama waar hars dennen, kurkeiken en melojo's dienen als leefgebied voor de karakteristieke geit, de steenarend, de slechtvalk en de havik. Een unieke natuurlijke omgeving waarin steden met een Moorse smaak als Alhama de Granada, Arenas del Rey en Jayena perfect integreren.

 

De Poniente Sur is het meest bergachtige en ruige gebied waarin de Tajos de Alhama te vinden zijn, indrukwekkende verticale muren waarop Alhama de Granada staat . 

De hunebedden van de Peña de los Gitanos getuigen van de megalithische culturen die de regio bewoonden. Later arriveerden Iberiërs, Romeinen en Visigoten en het was zelfs het toneel van de val van het Nasrid-koninkrijk Granada. 

 

Alhama wordt de sleutel tot de hoofdstad van het laatste koninkrijk Al-Andalus. Witte dorpen met smalle straatjes, gebouwd rond oude forten of kastelen om de grens te verdedigen tegen de christelijke opmars.

 

Dit gebied heeft een gastronomie gebaseerd op voorouderlijke recepten geërfd van de oude moslim- en joodse kolonisten, altijd gevoed met hoogwaardige grondstoffen. 

Typische Andalusische gerechten zoals gazpacho, stoofschotels en stoofschotels. Forel, steur en kaviaar uit Riofrío , asperges uit Huétor-Tájar , ambachtelijke geitenkaas uit Montefrío of Játar, wijn en champignons uit Alhama, tomaten en groenten uit de vlakte van Zafarraya en Moorse gebakjes uit Loja .

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »