Vanaf vandaag verplichte PCR-test om Nederland binnen te komen

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 07:18


VANAF VANDAAG VERPLICHTE PCR-TEST OM NEDERLAND BINNEN TE KOMEN

Vanaf vandaag moeten alle reizigers die Nederland binnenkomen vanuit een risicoland een PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen moet zijn. Dat geldt voor alle risicolanden dus ook Spanje.

Verplichte PCR-test om Nederland binnen te komen

PONIENTE GRANADA

Deze PCR-test-eis geldt voor alle reizigers, dus buitenlanders en Nederlanders, die uit een risicoland naar Nederland reizen met het vliegtuig, met de bus of met de trein. 

Booking.com

Aangezien voor Nederland praktisch de hele wereld een risicoland is (reisadvies oranje of rood) geldt dit dus voor alle vliegtuig-, bus- en treinpassagiers en dus ook voor de reizigers die vanuit Spanje naar Nederland reizen. Dit geldt NIET voor reizigers die met eigen vervoer zoals auto, motor of camper reizen.

De PCR-test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen zijn en moet logischerwijze een negatief resultaat hebben.

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn en moet bepaalde informatie bevatten en geldt voor reizigers vanaf 13 jaar.

 MEER INFORMATIE  (Rijksoverheid.nl).

Daarnaast krijgen alle reizigers opnieuw het aanvullende en dringende advies (dus geen verplichting) om na thuiskomst ook 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Reizigers die op de plaats van vertrek geen negatief PCR-test resultaat kunnen laten zien mogen niet aan boord van het vliegtuig. Na aankomst in Nederland zullen de reizigers nogmaals gecontroleerd worden en vinden er op het vliegveld op basis van steekproeven screenings plaats.

In principe doet Nederland dus nu precies hetzelfde als Spanje waar sinds 23 november al een PCR-test-eis geldt. In Spanje mag je het land binnenkomen met een negatieve PCR-test of een TMA-test.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »