De beste Spaanse cava's in de supermarkt

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 10:10


DE BESTE SPAANSE CAVA'S uit DE SUPERMARKT

De beste cava's die je in de supermarkt kunt vinden, aldus de OCU

Champagne is de drank bij uitstek bij een feest , maar zeker voor oud en nieuwjaar, daar moet op geproost worden op een goed, beter en gelukkig nieuwjaar .

Het is dus tijd om in onze vertrouwde supermarkt of hypermarkt te gaan bezoeken voor een goede fles Cava en de vraag rijst: welke zijn nu het beste in verhouding tot prijs en kwaliteit?

DE BESTE SPAANSE CAVA'S UIT DE SUPERMARKT

De organisatie van consumenten en gebruikers ( OCU ) heeft opnieuw een product analyses doorgevoerd , en bij deze gelegenheid 26 mousserende witte wijnen met de Cava oorsprongsbenaming .

Booking.com

En wat hebben ze geanalyseerd? Ze hebben de inhoud van alcohol, suiker, zuurgraad, de aanwezigheid van conserveermiddelen zoals sulfieten, additieven, ascorbinezuur en sorbinezuur gecontroleerd. Daarnaast is er nog een panel van proevers. Zo welke zijn nu de beste cava's die we in een supermarkt kunnen kopen.

DE BESTE SPAANSE CAVA'S UIT DE SUPERMARKT

Brut aard

Deze droge cava's hebben slechts 3 gram toegevoegde suiker per liter en worden aanbevolen bij de voorgerechten of het hoofdgerecht. 

In deze sectie belicht de studie Jaume Serra (€ 3) en Castell del Llac (€ 3,95), de laatste exclusief te koop bij Carrefour.

DE BESTE SPAANSE CAVA'S UIT DE SUPERMARKT

Brut

Het is een cava soort met een hoeveelheid suiker tussen de 6 en 12 gram per liter. Past goed bij een hoofdgerecht, zeevruchten, kazen of augurken. De beste in deze categorie is de Vía de la Plata (€ 4,39), Segura Viudas Reserva (€ 7,80) en tot onze verrassing voor een zeer redelijke prijs, Vinart Brut, exclusief te koop in Aldi-supermarkten ( €1,95 ).

DE BESTE SPAANSE CAVA'S UIT DE SUPERMARKT

Half droog

Het zijn cava's met een suikergehalte, tussen de 32 en 50 gram per liter, dus goed om te combineren met desserts.

In deze categorie zijn de beste volgens de OCU-analyse Jaume Serra (€ 2,95), Vía de la Plata (€ 4,45) en een cava die exclusief in Mercadona wordt verkocht tegen een zeer gereduceerde prijs, Cabré & Sabeté (€1,95).

Hoe kunt u er het best van genieten?

Om dit soort mousserende wijnen het beste te kunnen proeven, moet je ze eerst afkoelen, want de optimale temperatuur is rond de 8 graden. Zorg ervoor dat je de wijn minimaal 4 uur in de koelkast bewaart en, eenmaal geopend en tijdens het nuttigen, in een ijsemmer met water doet.

Bron: 65ymas.com- AGUS CALVET

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »