Identiteitskaarten hebben chip met inlog functie DigiD

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 12:07


Nieuw

IDENTITEITSKAARTEN HEBBEN CHIP MET INLOG FUNCTIE DIGID

De nieuwe identiteitskaarten hebben chip met inlog functie DigiD - Vanaf vandaag kunnen de nieuwe identiteitskaarten worden aangevraagd. De nieuwe kaarten hebben een chip waarmee kan worden ingelogd bij overheidsdiensten via DigiD.

IDENTITEITSKAARTEN HEBBEN CHIP MET INLOG FUNCTIE DIGID

De nieuwe identiteitskaarten hebben chip met inlog functie DigiD

De nieuwe identiteitskaarten worden vanaf vandaag , maandag 4 januari voorzien van een chip. Met deze chip kun je nu ingloggen bij overheidsdiensten via DigiD.

Booking.com

De inlog functie voor DigiD is toegevoegd om de gegevens van mensen zo goed mogelijk te beschermen, meldt de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens op de website. De overheid wil met de chip de zekerheid bieden dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld.

nloggen met de chip is een extra veiligheidsmaatregel, net als de twee stapsverificatie waarbij gebruik wordt gemaakt van sms-codes. Met een mobiele telefoon kan de chip worden gescand tijdens het inloggen bij DigiD. Als alles in orde is, komt er een groen vinkje bij te staan en wordt er ingelogd.

De pas kan worden aangevraagd door mensen die een nieuw identiteitsbewijs nodig hebben. De oude identiteitskaarten blijven gewoon geldig als ze nog niet verlopen zijn.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Telegraaf.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »