Het wordt Siberisch koud in Spanje

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 19:26


HET WORDT KOUD IN SPANJE HEEL KOUD, SIBERISCH KOUD DE KOMENDE DAGEN

Het wordt koud in Spanje heel koud, Siberisch koud in een groot deel van Spanje inclusief de eilanden van de Balearen en de Canarische eilanden zullen veel last hebben van de storm Filomena. Spanje krijgt de komende dagen te doen met heel, heel koude weersomstandigheden. Er wordt zelfs gesproken over Siberische koud en gelijktijdig ook gevaarlijk met veel sneeuw, wind en regen ent temperaturen ver onder 0 graden.

SPANJE WAARSCHUWT VOOR DERDE CORONA-GOLF MAAR SLUIT VERGAANDE LOCKDOWN UIT

De Spaanse weerdienst Aemet spreekt over een uitzonderlijk koude periode met waarschijnlijk de meeste sneeuwval sinds jaren. Er wordt in meer dan de helft van de 52 provincies in het land sneeuw verwacht met een sneeuwgrens die op veel plaatsen rond de 200 tot 800 meter komt te liggen. 

 

Er wordt zelfs gesproken over sneeuw in de Spaanse hoofdstad Madrid en ook aan de Middellandse Zee in de Catalaanse hoofdstad Barcelona waar de gemeentelijke diensten zich voorbereiden op sneeuwval in de hoger gelegen delen van de stad.

Booking.com

De Aemet heeft voor 30 provincies een weeralarm afgegeven voor hevige sneeuwval, extreem lage temperaturen tot -14 graden, regen en wind. In het noorden komt de sneeuwgrens te liggen tussen de 200 en 400 meter terwijl dat in het zuidoosten tussen de 700 en 800 meter is en op de Balearen eilanden op zo’n 500 meter.

Temperaturen

De AEMET heeft oranje waarschuwingen geactiveerd voor minimumtemperaturen in  Ávila, Salamanca en Segovia en gele waarschuwingen in Huesca, Zaragoza, Teruel, Baleares (Mallorca), Cantabrië, Burgos, León, Palencia, Soria, Valladolid, Zamora, Albacete, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Barcelona, ​​Gerona, Lerida, A Coruña, Lugo, Ourense, Pontevedra, La Rioja en Madrid.

Sneeuwval

Storm Filomena zal er vanaf woensdag 6 januari en tot zaterdag 10 januari voor zorgen dat er ook veel sneeuw zal vallen. Ongeveer een twintigtal bergpassen in het noorden blijven gesloten vanwege de sneeuw. In 23 andere bergpassen is het de komende dagen verboden te rijden voor vrachtwagens en bussen terwijl personenwagens met sneeuwkettingen moeten rijden.

Aemet veracht de meeste sneeuwval in bijna heel de regio Castilla-La Mancha, in het oostelijke binnenland van Andalusië, zuidoosten en centrum van de Madrid regio, in het zuiden van de regio Aragón, in delen van het binnenland van de Valencia regio en de regio Murcia.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »