In de provincie Alicante code Oranje weeralarm voor sneeuw

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 14:54


IN DE PROVINCIE ALICANTE WEERALARM

             CODE ORANJE VOOR SNEEUW

Het weer in de provincie Alicante: De sneeuwwaarschuwing voor morgen in het binnenland van de provincie wordt naar code oranje verhoogd.

De provincie Alicante heeft van de Spaanse weerdienst Aemet code oranje gekregen precies zoals de de binnenlanden van de provincies Valencia en Castelló. Dit van wegen mogelijke sneeuwval en lage temperaturen

IN DE PROVINCIE ALICANTE WEERALARM              CODE ORANJE VOOR SNEEUW

Officieel werden de laagste temperaturen in de autonome regio Valencia op 6 januari gemeten in Ademuz (Valencia) met -9,7 graden, Fontanars dels Alforins (Valencia) met -8,2 graden, Villafranca del Cid (Castellón) met -8 graden en Villena (Alicante) met -7,7 graden. 

Booking.com

Maar op Twitter spreken veel mensen over minima van -10 graden in de omgeving van Mariola en Alto Vinalopó waar zwembaden bevroren zijn en ijspegels te zien zijn.

Andere lage temperaturen in de provincie Alicante zijn: Alcoy -2 graden, Javea -1,5 graden, Pinoso -0,9 graden terwijl het in Benidorm 4,2 graden werd, in Alicante stad 3,9 graden, vliegveld Alicante-Elche 3,8 graden, Elche 2 graden, Novelda 1,7 graden, Orihuela 3,1 graden, Rojales 3,4 graden.   

De Aemet waarschuwt met een oranje weeralarm via de eigen website voor sneeuw tussen de 5 en 15 centimeter in het binnenland van het noorden van de provincie Alicante. Daaronder ook de gemeenten Xativa (Valencia), Alcoy, Jijona, Villena, Yecla, Almansa, Jumilla en Hellín.

Ook langs de kust is sprake van een weeralarm, dit keer geel vanwege een wilde zee en hoge golven.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »