DGT de Spaanse verkeersdienst

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 08:14


Chaos in de Spaanse hoofdstad Madrid door sneeuw

DGT de Spaanse verkeersdienst, de website om te kijken naar de staat van de wegen

Op heel veel plaatsen in Spanje sneeuwt het en op diversen plaatsen sneeuwt het zoveel dat men spreekt van een historische sneeuwval de ergste sneeuwval sinds vele jaren. Het centrum van de stad Madrid en Toledo om een voorbeeld te noemen hebben al jaren niet zoveel sneeuw gehad. En dat heeft ook gevolgen voor de wegen.

DE LEKKERSTE SPAANSE KAZEN. - Beleef-Spanje.nl

Foto: abc.es

Het beste advies is altijd om met sneeuw niet de weg op te gaan en natuurlijk altijd goed voorbereid te zijn als je dat dan toch doet omdat je naar je werk moet of omdat het op de weg rijden je werk is, zoals vrachtverkeer, taxi’s etc. Maar hoe weet je nu op welke wegen er in Spanje problemen zijn?

Booking.com

Op het moment van schrijven heeft de Spaanse verkeersdienst DGT melding gedaan van meer dan 300 wegen waar problemen zijn vanwege de sneeuw. En dan hebben we het alleen over de landelijk gecoördineerde wegen en niet de kleinere regionale en lokale wegen. Er zijn volgens de Dirección General de Tráfico ook meer dan 40 wegen afgesloten vanwege de sneeuw.

Als je wilt weten welke wegen zijn afgesloten of waar problemen zijn met de sneeuw dan kun je dat in real-time dus live bijgewerkt zien op DEZE WEBSITE van de DGT. De website met de kaart van Spanje en alle verkeersmeldingen en waarschuwingen is in het Spaans en ook in het Engels te bekijken.

Overigens is er op deze kaart veel informatie te zien, niet alleen welke wegen zijn afgesloten of problemen hebben met de sneeuw maar ook wegwerkzaamheden en waar de vaste flitspalen te vinden zijn. 

Wat betreft de circulatie op de Spaanse wegen heeft de kaart van Spanje de volgende kleuren: zwart (onderbroken verkeer); rood (moeilijk); geel (onregelmatig); groen (voorwaardelijk). 

Foto" Europress

Verder raadt de DGT de weggebruikers aan om op de volgende dagen en tijdstippen niet op de weg te rijden omdat dit de drukste en gevaarlijkste momenten zijn op de Spaanse wegen:

  • Vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur
  • Zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur
  • Zondag tussen 18.00 en 22.00 uur

KLIK HIER om naar de website van de DGT te gaan met daarop de kaart van Spanje en de actuele verkeerssituatie.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »