Spaanse leger ingeschakeld om te helpen

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 12:20


Chaos in Madrid door sneeuw

SPAANSE LEGER INGESCHAKELD OM TE HELPEN

Spaanse militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Vooral ronde de hoofdstad Madrid zijn veel mensen door het winterse noodweer gestrand. De internationale luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas blijft zaterdag gesloten aldus de autoriteiten en de spoorwegen hebben alle treinverbindingen van en naar Madrid gestaakt, melden Spaanse media die schatten dat het er in tientallen jaren niet zo veel gesneeuwd heeft.

Video: El Pais

In de hoofdstad zelf rijden de bussen en vuilniswagens niet meer en de gemeente heeft mensen opgeroepen thuis te blijven. Maar de sneeuwval en temperaturen vaak ver onder nul treffen vrijwel heel het land. In 45 van de vijftig provincies van het land heerst dit weekend bitter koud winterweer, zelfs in de Noord-Afrikaanse enclave Ceuta aan Middellandse Zeekust. De kou is nog lang niet over want meteorologen voorzien een week met vaak temperaturen tot min 10 graden.

Booking.com

In gebieden die hoger liggen dan 600 meter valt vaak meer dan 20 centimeter sneeuw door de sneeuwstorm die de naam Filomena heeft gekregen. In de plaats Vega de Lourdes in het noorden van Spanje werd afgelopen week de laagste temperatuur ooit in het land gemeten. Het kwik daalde er tot -35,6 graden, meldt de meteorologische dienst van de provincie Léon.

Het leger heeft via de Military Emergency Unit (UME) de hele nacht ingegrepen om te proberen chauffeurs te redden die vastzaten in de sneeuw op de A-5 (Móstoles en Alcorcón), de A-4 (Aranjuez en Ciempozuelos) en de A-3 (Arganda en Rivas Vaciamadrid).

Foto" Europress

KLIK HIER om naar de website van de DGT te gaan met daarop de kaart van Spanje en de actuele verkeerssituatie.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Telegraaf.nl

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »