Sneeuw op de Canarische Eilanden

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 08:46


Sneeuw op de Canarische Eilanden

Dan er ligt sneeuw op de toppen van de eilanden in Tenerife en Gran Canaria.

De Storm Filomena zorgt ook voor veel problemen op de Canarische Eilanden met sneeuw, regen en een wilde zee met hoge golven. Ten gevolge hier van lag er gisteren op het eilanden Gran Canaria en  Tenerife, waarop de Teide veel sneeuw is gevallen, het is wel niet zoveel als op het vasteland van Spanje. Maar tengevolge hiervan is het hoogste punt van Spanje, de Teide,  weer helemaal wit gekleurd.

SNEEUW OP DE CANARISCHE EILANDEN

Foto's : Twitter

De Teide kleedt zich wit 

Door de sneeuwval op de Teide en daaromheen, zijn verschillende wegen afgesloten voor het auto verkeer zoals: de TF-21 (La Orotava) ter hoogte van La Caldera en de TF-24 (La Esperanza) als gevolg van steenval en ijzel vorming op sommige wegen, rapporteerde de Calbildo van Tenerife.

Booking.com

De toegang tot het zuiden van het eiland via Chío (TF-38) is open, maar de regering raadt aan om de Teide niet op te rijden vanwege de slechte weersomstandigheden. 

SNEEUW OP DE CANARISCHE EILANDEN
SNEEUW OP DE CANARISCHE EILANDEN

Foto's : Twitter

Voorlopig heeft de openbare busmaatschappij TITSA ook de diensten naar het Nationaal Park en Punta de Teno, in Buenavista del Norte, stopgezet.

Ondanks dat de wegen zijn afgesloten was het dit weekend toch druk met eilandbewoners die maar al te graag in de sneeuw wilden wandelen of met hun kinderen sneeuwballen wilden gooien. 

Het sneeuwt dus niet alleen op het Spaanse vasteland waar de sneeuw voor een enorme chaos zorgt, met name in Madrid, maar het sneeuwt ook op Tenerife en daarnaast ook op Mallorca waar al een week sneeuw in de Serra de Tramuntana ligt.

Overigens heeft het ook licht gesneeuwd op Gran Canaria waar een dun laagje te vinden is in o.a. Pozo de las Nieves.

KLIK HIER om naar de website van de DGT te gaan met daarop de kaart van Spanje en de actuele verkeerssituatie.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »