Alsa en zijn Spaanse lijndienst bussen

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 19:51


ALSA EN ZIJN SPAANSE LIJNDIENST BUSSEN

De vervoersmaatschappij ALSA, dat in Spanje buslijndiensten uitvoert, heeft een groot netwerk aan lange afstandsbussen deze vervoersmaatschappij heeft 4.446 eigen bussen waardoor alle steden en dorpen in Spanje een goede verbinding met elkaar hebben maar ook rijden er bussen internationaal zoals België maar ook naar Marokko.

ALSA EN ZIJN SPAANSE LIJNDIENST BUSSEN

Binnen Spanje reizen kan met de eigen auto, met de trein en AVE hogesnelheidstrein, met het vliegtuig en als goedkoper alternatief ook met de ALSA lijndienstbussen. De afkorting ALSA staat voor Automóviles Luarca S.A. welke werd opgericht in het jaar 1923 in Luarca, Asturië.

Booking.com

Alsa in één oogopslag

Alsa heeft meer dan honderd jaar ervaring en maakt  deel uit van de National Express-groep, een internationale openbaar vervoersoperator voor bussen, touringcars.

Als integrale operator is het in staat om aan de verschillende mobiliteitsbehoeften van de burgers te voldoen door middel van een breed scala aan vervoersdiensten in de regionale, nationale en toeristische gebieden.

Alsa is eveneens gespecialiseerd in het beheer van busstations, servicepunten en voertuig onderhoudsgebieden.

Momenteel beschikt Alsa over een moderne vloot van 4.446 bussen, die meer dan 392 miljoen passagiers per jaar vervoeren , die worden bediend door een bekwaam team van 15.487  professionals .

De busservice in veel autonome regio’s en ook landelijk gezien in Spanje wordt geregeld door ALSA die een vorm van samenwerking heeft met de autoriteiten wat betreft alleenrecht op veel routes. Dat alleenrecht kan in de toekomst verdwijnen als de EU-plannen doorgaan waardoor concurrenten zoals het Duitse Flixbus, die sinds 2016 in Spanje operationeel is, de kans kunnen grijpen om concurrerende buslijndienst routes aan te bieden, mits deze langer zijn dan 100 km.

Voorlopig heeft ALSA echter nog een monopoliepositie wat betreft lange afstandsbussen in Spanje. Volgens een berekening van Confebus heeft ALSA minstens 7,5 miljoen passagiers vervoerd in Spanje, een behoorlijk aantal. ALSA heeft bijna 15.500 werknemers en de busmaatschappij heeft een vloot bestaande uit maar liefst 4.446 bussen.

ALSA is voor veel lange afstand reizigers een goedkoop alternatief, ook wanneer er bijvoorbeeld geen alternatief zoals een vlieg- trein of hogesnelheidstrein verbinding mogelijk is.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »