Jammer genoeg nog steeds geen nieuws over de corona-tests op Spaanse vliegvelden

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 09:37


JAMMER GENOEG NOG STEEDS GEEN NIEUWS OVER DE CORONA-TESTS OP SPAANSE VLIEGVELDEN

Jammer genoeg nog steeds geen informatie over het op corona testen bij de Spaanse Luchthavens. De Spaanse Airport beheerder Aena maakte dertig januari bekend dat het binnen kort mogelijk wordt bij de 15 Spaanse vliegvelden een corona-tests te laten uitvoeren. Maar nu 18 dagen verder weten we nog steeds geen begin datum maar we weten ondertussen wel de prijzen.

JAMMER GENOEG NOG STEEDS GEEN NIEUWS OVER DE CORONA-TESTS OP SPAANSE VLIEGVELDEN

Een van de grootste problemen van uit Spanje, vaak buitenlandse, vertrekkende reizigers, is het uitvoeren van de in eigen land verplichte PCR-test en/of antigeentests. Veel met name internationale reizigers weten niet waar ze deze kunnen laten uitvoeren om te voldoen aan bv. de Nederlandse en Belgische corona regels.

Daarom maakte Aena op 30 januari bekend dat het binnenkort (datum onbekend) mogelijk is om bij 15 Spaanse vliegvelden die onder beheer staan van de Spaanse vliegveldbeheerder corona-tests te laten uitvoeren. Aena stelt daarvoor ruimtes ter beschikking die gebruikt kunnen worden door de gecontracteerde bedrijven die de tests uit zullen voeren.

Booking.com

Vliegvelden

Aena maakte bekend dat er 15 vliegvelden in Spanje zullen zijn waar de mogelijkheid van corona-tests mogelijk zal zijn, te weten: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Alicante-Elche, Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.

 

Welke tests

Bij deze vliegvelden zullen de volgende tests uitgevoerd kunnen worden: PCR-test (RT-PCR van COVID 19. Neus- en keelholte-exsudaat), snelle antilichaamtests, snelle antigeendetectietests, serologische antilichaam ELISA tests (ELISA, CLIA, ECLIA) en klinische analyses. 

In alle gevallen moeten de geautoriseerde diagnostische tests voldoen aan de huidige gezondheidsvoorschriften en zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid.

In het geval dat iemand positief wordt getest, wordt deze persoon meteen geïsoleerd, worden de regionale gezondheidsinstellingen ingeschakeld en wordt het corona-protocol gestart zoals het isoleren en verder testen en eventueel naar een ziekenhuis brengen van de positief geteste personen.

Prijzen

Bij onze eerste berichtgeving waren nog geen prijzen bekend maar inmiddels kunnen we op deze website lezen dat Aena de prijzen bekend heeft gemaakt. Zo moet de PCR-test een prijs krijgen tussen de 58 en 70 euro; de antigeentest/sneltest tussen de 24,45 en 29,17 euro en de serologische antilichaam test tussen de 25 en 29,34 euro.

Reserveren

In alle gevallen moet het laten uitvoeren van de corona-tests van te voren gereserveerd worden. Dat kan gebeuren via een of meerdere speciale websites en telefoonnummers die later bekend worden gemaakt.

Op het moment van reservering moet door de bedrijven aangegeven worden hoe lang het duurt voordat iemand de testresultaten heeft. Op deze manier kunnen de reizigers hun vertrek beter plannen door veel eerder naar het vliegveld te komen.

Bedrijven

De uitvoerende bedrijven zijn bekenden in de wereld van het uitvoeren van veel verschillende tests waaronder de corona-tests. Ze beschikken over eigen laboratoria en voldoen aan alle eisen van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid.

De gecontracteerde bedrijven hebben een contract gekregen van 6 maanden met een mogelijke verlenging tot 31 december 2021. Aena heeft de volgende indeling gemaakt:

  • Centro Sur (Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol en Sevilla) – UTE Recoletas-Arquimea-Lagben-GTT.
  • Noreste (Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Alicante-Elche, Valencia en Bilbao) – Eurofins Megalab, S.A.U.
  • Baleares (Palma de Mallorca, Ibiza en Menorca) – Eurofins Megalab, S.A.U.
  • Canarias (Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma) – Eurofins Megalab, S.A.U.

De bedrijven krijgen van Aena speciale ruimtes in de 15 eerder genoemde vliegvelden waar ze de corona-tests veilig kunnen uitvoeren en de privacy van de personen kunnen garanderen. Er zijn wachtruimtes en eventueel ruimtes om positieve gevallen te isoleren.

Bron::  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »