Wijzigingen punten bij het Spaanse rijbewijs

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 18:15


WIJZIGINGEN PUNTEN BIJ HET SPAANSE RIJBEWIJS

Er zitten wat wijzigingen aan te komen wat het puntensysteem betreft voor het Spaanse rijbewijs 

Als je in Spanje woont als Nederlander of Belg  en in het bezit bent van een Spaans rijbewijs dan moet je er rekening mee houden dat er een aantal wijzigingen er aan komen. Zo zal bijvoorbeeld het bellen achter het stuur of zelfs het inde hand houden van een smartphone of mobiele telefoon tijdens het rijden zal dit  zwaarder gestraft gaan worden.

 WIJZIGINGEN PUNTEN BIJ HET SPAANSE RIJBEWIJS

De Spaanse verkeersdienst DGT zal strenger gaan optreden en meer punten aftrekken van het ‘Permiso por Puntos’ als er sprake is van een overtreding die gezien wordt als een ernstige overtreding.

Booking.com

Enkele wijzigingen zijn:

Het bellen tijdens het rijden of het in je hand vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur zal niet meer 3 maar 6 punten kosten. De boete is 200 euro.

 

Het rijden zonder het dragen van de verplichte autogordel, het niet gebruiken van kinderzitjes of verhogingen, het niet dragen van een helm op de motor/scooter en andere veiligheidsmaatregelen zal niet meer 3 maar 4 punten kosten.

Het hebben van radar detectie apparaten en soortgelijke, ook als deze niet gebruikt worden, wordt gezien als een ernstige overtreding en kost 3 punten. Boete is 500 euro.

 

Rijbewijs met punten

Het rijbewijs met punten werd in Spanje ingevoerd op 1 juli 2006. Iedere eigenaar van een rijbewijs krijgt 12 punten maar diegene die minder dan een jaar hun rijbewijs hebben krijgen 8 punten.

 

Bij eventuele sancties kunnen er op het rijbewijs punten worden ingehouden waarbij dat van een punt tot zes punten kan gaan. Mocht je alle punten kwijtraken dan verlies je het rijbewijs voor zes maanden waarna men opnieuw een examen moet doen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »