Op de nieuwe corona-kaart van ECDC staat heel Spanje en Nederland op rood en donkerrood

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 17:50


OP DE NIEUWE CORONA-KAART VAN ECDC STAAT HEEL SPANJE EN NEDERLAND OP ROOD EN DONKERROOD

Zoals elke donderdag heeft het ECDC, het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding vandaag de nieuwe kaart van Europa gepubliceerd met daarop de betreffende kleuren groene, rode en oranje kleuren staan. Hiermee worden de corona besmettingen in de verschillende landen en gebieden aangegeven. Hierop worden zijn de reisadviezen van Nederland en België gebaseerd.

ZOMER IN SPANJE

Beeld: Vliegvelden  Aena.es & Skytrax

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 15 juli hun kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 15 juli 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Voor Spanje geldt sinds donderdag 15 juli dat het hele land ROOD gekleurd is maar er diverse autonome regio’s DONKERROOD zijn. DONKERROOD geldt voor Catalonië, Castilië en León en Navarra.

Booking.com

ROOD geldt voor Valencia regio, Aragón, la Rioja, Cantabrië, Andalusië en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Murcia regio, Extremadura, Madrid regio, Baskenland en Asturië.

Geen enkel gebied/regio heeft de kleur ORANJE of GROEN gekregen.

Nederland

Heel Nederland heeft de kleur ROOD gekregen en de provincie Groningen zelfs DONKERROOD. Geen enkel provincie in Nederland is ORANJE of GROEN gekleurd.

Aan de hand van deze EDCD-kaart heeft Nederland voor Spanje de reisadviezen ook aangepast en vanaf vrijdag 18 juli geldt dat de Balearen en Canarische Eilanden van GEEL naar ORANJE gaan, net zoals het hele Spaanse vasteland.

 

België

België kijkt elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

OP DE NIEUWE CORONA-KAART VAN ECDC STAAT HEEL SPANJE EN NEDERLAND OP ROOD EN DONKERROOD

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »