Avondklok in verschillende Andalusische gemeenten weer ingevoerd?

Gepubliceerd op 21 juli 2021 om 15:43


Wordt de Avondklok in verschillende Andalusische gemeenten weer ingevoerd?

De regio Andalusië heeft een voorstel ingediend om de avondklok weer in te voeren in diversen gemeenten. De regionale overheid van de autonome regio Andalusië heeft voorgesteld om daar waar de corona-incidentie boven de 1.000 is de avondklok in te voeren. Die avondklok zou dan worden ingevoerd op donderdag 22 juli om 00 uur, die zou dan tussen 02.00 en 07.00 uur in zeven gemeenten waaronder Marbella moeten gelden . 

ZOMER IN SPANJE

Steeds meer regionale overheden in Spanje willen een avondklok instellen, niet voor een hele autonome regio maar voor bepaalde gebieden of gemeenten waar de meeste besmettingen worden geregistreerd.

 

Dat is nu al het geval in de Valencia regio, Catalonië en Cantabrië. Maar als de rechters toestemming geven kan er ook weer een lokale avondklok komen in Andalusië.

Booking.com

Vooralsnog gaat het om een avondklok tussen 02.00 en 07.00 uur en alleen in gemeenten met meer dan 5.000 inwoners en waar de corona-incidentie meer dan 1.000 gevallen per 100.000 personen in de voorbije 14 dagen is.

Met die criteria gaat het op dit moment om zeven gemeenten, te weten Marbella, Benaoján, Montejaque, Villanueva de la Concepción, Alfarnatejo, Istán en Casarabonela.

Het aantal gemeenten kan eventueel nog oplopen als er uiteindelijk een avondklok zou komen in Andalusië en er meer gemeenten boven de 1.000 komen wat betreft de corona-incidentie.

 

Vooralsnog moet de regionale overheid aan het regionale Hooggerechtshof van Andalusië toestemming vragen voor de invoering van een ‘toque de queda’. Dat is dus in de Valencia regio, Catalonië en Cantabrië goedgekeurd door de respectievelijke gerechtshoven maar afgekeurd op de Canarische Eilanden en in Navarra.

 

Andere maatregelen die vanaf 22 juli ingevoerd worden in Andalusië zijn vermindering van het aantal toegestane personen per tafel in de horeca en het nachtleven waar dat naar maximaal 4 personen kan worden verminderd, afhankelijk van de epidemiologische situatie per gezondheidsdistrict en niveau van alarm (1, 2 of 3).

In het nachtleven wil men een registratiesysteem gaan invoeren zodat de contactonderzoekers in het geval van een corona-uitbraak op zoek kunnen naar andere mogelijke besmettingsgevallen of contacten. Verder wordt de capaciteit van aanwezige klanten gewijzigd naar gelang van het niveau van alarm.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »