Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 19:12


NIEUWE CORONA-KAART EUROPEES CENTRUM VOOR ZIEKTEPREVENTIE

Spanje met veel donkerrood op de nieuwe corona-kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie 

Zoals elke donderdag komt het ECDC ofwel het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding met de nieuw kaart van Europa waarop de nieuwe kleuren te zien zijn zoals groen, rood en oranje waardoor de corona-situatie in de diversen landen en gebieden wordt aangegeven . Op deze gegevens baseren Nederland en België hun reisadviezen.

NIEUWE CORONA-KAART EUROPEES CENTRUM VOOR ZIEKTEPREVENTIENÚÑEZ, DE LAATSTE 'ALBARDONERO' VAN DE AXARQUÍA

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 22 juli de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 22 juli 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Booking.com

Voor Spanje geldt sinds donderdag 22 juli dat het land nog steeds de kleur ROOD heeft maar er zijn meer regio’s bijgekomen met DONKERROOD. Op 15 juli hadden Catalonië, Navarra en Castilië en León al de kleur DONKERROOD gekregen maar daar zijn op 22 juli de regio’s Aragón, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio, Asturië en Cantabrië bijgekomen.

ROOD geldt voor La Rioja, Andalusië en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Murcia regio, Extremadura, Madrid regio en Baskenland.

DONKERROOD geldt voor Catalonië, Aragón, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio, Castilië en León, Asturië, Cantabrië en Navarra.

Geen enkel gebied/regio heeft de kleur ORANJE of GROEN gekregen.

 

Nederland

Op de kaart is Nederland ook steeds meer DONKERROOD gekleurd en hebben de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel de donkerrode kleur gekregen. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven de kleur ROOD houden. Nederland heeft op woensdag niets veranderd voor de reisadviezen voor Spanje wat op ORANJE blijft staan.

België

Het Vlaams em Waals gewest heeft nog steeds de kleur ORANJE behalve het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat sinds 22 juli weer de kleur ROOD heeft gekregen.

België kijkt in principe elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »