Toeristen die klagen over het geluid op het platteland

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 18:30


In Asturië klagen toeristen bij de gemeente over de typische geluiden op het rustige platteland

Steeds meer Spanjaarden zoeken de rust en de ruimte op van het Spaanse platteland dit alleen al wegens de corona-crisis. Eventjes geen overvolle stranden en steden dan Spanje heeft nog veel meer te bieden. Zoals de autonome regio Asturië ook wel het groene Spanje genoemd de streek aan de Atlantische Oceaan. 

WELKE BOETES KUNNEN CAMPERRIJDERS KRIJGEN IN SPANJE

Maar verschillende toeristen kunnen alleen niet met al die geluiden op het plattelandsgeluid omgaan, en beklagen zich daarover en krijgen in dit bijzondere geval ook meteen antwoord van de gemeente Ribadesella.

Booking.com

Men zou zeggen dat als je op vakantie gaat naar het rurale Spanje en gaat genieten van het platteland, je voorbereid bent op stilte, rust, natuur en de daarbij horende gebeurtenissen, omstandigheden en geluiden. Maar het blijkt dat sommige toeristen een ander beeld hebben gevormd van de plattelandsvakantie want in Ribadesella wordt geklaagd over kraaiende hanen, balkende ezels, blaffende honden en koeienpoep op straat … ronduit schandalig toch?.

Er waren in Ribadesella toeristen, waarschijnlijk uit drukke stedelijke gebieden, die niet gediend waren van de plattelands-ongenoegen en daarover klaagden bij de gemeente. En deze gemeente besloot meteen actie te ondernemen maar niet op de manier waarop de stadstoeristen gehoopt hadden.

Uiteindelijk heeft de gemeente een poster gemaakt met daarop de waarschuwingstekst dat als je naar een plattelandsdorp komt je de risico’s die dat met zich meebrengt accepteert. Zo staat op de poster dat een Asturiaans dorp onder andere kerktorens met klokken heeft, dat er hanen zijn die kraaien wanneer ze dat moeten doen, dat er koeien, schapen of geiten in de omgeving leven en het niet ongebruikelijk is dat deze koeienbellen hebben en hun behoefte doen, dat er tractoren rondrijden en dat er weliswaar geasfalteerde en niet geasfalteerde wegen zijn, maar dit zijn geen snelwegen. Als je het bovenstaande niet aankunt dan ben je wellicht niet op de juiste plaats.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »