Zijn de gemeentelijke zwembaden nu open voor honden?

Gepubliceerd op 28 augustus 2021 om 14:01


ZIJN DE GEMEENTELIJKE ZWEMBADEN NU OPEN VOOR HONDEN?

De zomer loopt ten einde en steeds meer gemeentelijke zwembaden vieren een open dag voor honden en baasjes als afsluiting van het seizoen. De organisatie is in handen van de dierenbescherming of een dierenopvangcentra in het gebied en het geld gaat naar de instantie die deze organisatie van deze honden zwembaden verzorgen.

ZIJN DE GEMEENTELIJKE ZWEMBADEN NU OPEN VOOR HONDEN?

Foto: larazon.es

Daarnaast worden verschillende evenementen en wedstrijden, tentoonstellingen van sommige hondensporten georganiseerd, zoals behendigheid of disc dog, brengt een markt voor hondenproducten, ze beheren zelfs de bar of cafetaria en organiseren zelfs een picknick. Ze dragen ook honden die tot adoptie zijn vrijgegeven en maken catwalks om het voor hen gemakkelijker te maken om een gezin te vinden.

Booking.com

Regels

Er zijn in de meeste gevallen wel regels aan verbonden zoals dat men niet mag spelen met ballen en ander speeltuig om te voorkomen dat honden met elkaar in gevecht raken om een bal of iets dergelijks.

Daarnaast moeten alle honden de vaccinaties hebben en geïdentificeerd te zijn. Bij het binnengaan van het “honden-zwembad” wordt door een dierenarts gecontroleerd of een hond de verplichte identificatie chip heeft waarbij ook gecontroleerd wordt of de gegevens correct zijn.

Daarnaast mogen honden die loops zijn niet naar het zwembad en mogen de zogenaamde PPP (perros potencialmente peligrosos) of HR-honden alleen gebruik maken van het zwembad met een muilkorf om. Ook is er slechts één hond per volwassene toegestaan.

 

De gemeenten die hun zwembaden gedurende de hele zomer voor de inwoners open hebben gehouden besluiten dat tegen het einde van de zomer, vanaf eind augustus tot half september, de eigenaren van honden met hun geliefde huisdier het water in kunnen om nog even af te koelen.

 

Zwembaden

Er zijn steeds meer gemeenten die hun zwembaden open stellen voor honden en hondeneigenaren waardoor een totaal overzicht wellicht moeilijk te geven is. Op de website van de krant La Razón (uit 2018) staan een 15-tal zwembaden waar het mogelijk is om samen met een hond te genieten van het water. Bekijk HIER de website (lijst staat onderaan het artikel). NB: Op het moment van schrijven hebben we nog geen actuele lijst van zwembaden kunnen vinden.

Waterpark Barcelona

Voor de hondeneigenaren die nabij Barcelona wonen is het ook mogelijk om tussen april en oktober naar een echt waterpark voor honden te gaan. Het Aqua Park Canino is gelegen in de gemeente La Roca del Vallès in de provincie Barcelona en is onderdeel van de Finca Can Janè.

 

Hier is het mogelijk om voor 16 euro (een hond en een volwassene) te genieten van de zwembaden en attracties die daar aanwezig zijn.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »