Vanaf woensdag 1 september tolvrij over de AP-7

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 10:25


VANAF WOENSDAG 1 SEPTEMBER TOLVRIJ OVER DE AP-7

Vanaf woensdag 1 september kun je tolvrij over de AP-7 naar de Spaanse Costa Brava, Dorada, Azahar en Blanca

Laatste jaar werd de AP-7 tussen Tarragona tot Alicante tolvrij en de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz word tol vrij. In 2018 werd de AP-1 tolvrij tussen Burgos en Armiñón nu komt op 1 september nog eens 600 km tolvrije kilometers erbij in Catalonië en Aragón.

VANAF WOENSDAG 1 SEPTEMBER TOLVRIJ OVER DE AP-7

Vanaf 1 september komen er weer nieuwe tolvrije snelwegen bij in Spanje, met name in Catalonië en Aragón. Het gaat om de AP-7 tussen de Frans/Spaanse grensovergang La Jonquera tot aan de tolpoort van Salou (Tarragona) en de AP-2 van de Middellandse Zeekust ter hoogte van El Vendrell naar Zaragoza in Aragón. Ook de Catalaanse regionale snelwegen C-32 en de C-33 worden vanaf 1 september tolvrij.

Booking.com

Na 31 augustus wordt het mogelijk om gratis dus zonder het betalen van tol (peaje) over de snelweg naar de populaire Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Dorada, Costa Azahar en Costa Blanca te rijden. In totaal worden 600 kilometer snelweg vanaf 1 september gratis wat de gebruiker tot bijna 29 euro kan schelen. Dit zijn de wegen, aantal kilometers en bedragen:

  • Snelweg AP-7 tussen Salou (Tarragona) en La Jonquera (Girona): 245 km / 28,85 euro.
  • Snelweg AP-7 tussen Montmeló en El Papiol: 31 km / 2,60 euro.
  • Snelweg C-32 tussen Barcelona en Lloret de Mar: 77 kilometer / 4,93 euro.
  • Snelweg C-33 tussen Barcelona en Montmeló: 15 kilometer / 1,12 euro.
  • Snelweg AP-2 tussen Alfajarín (Zaragoza) en El Vendrell (Tarrragona): 215 km / 20,65 euro.

 

Van Spaanse grens naar Alicante

Vanaf 1 september (2021) zal de AP-7 snelweg ‘Autopista del Mediterraneo’ wat het Spaanse verlengde is van de populaire Franse ‘Autoroute du Soleil’ vanaf de Frans/Spaanse grens bij de grensovergang La Jonquera (Girona) tot aan Alicante (Valencia regio) bij de afslag San Juan gratis te gebruiken zijn door alle inwoners van Spanje en alle buitenlanders die naar de populaire Costa’s rijden. In totaal gaat het om ongeveer 675 km dat vanaf 1 september tolvrij is op de AP-7 snelweg.

 

Nog wel tol in Catalonië

Maar nog niet alle tolwegen in Catalonië worden tolvrij. Dankzij een overeenkomst tussen de Spaanse regering en de Catalaanse regionale overheid mag deze laatste nog steeds op vier wegen tol heffen in de autonome regio Catalonië. Dat geldt voor de tunnels Vallvidrera en Cadí, het zuidelijke deel van de C-32 tussen Castelldefels en El Vendrell (de weg vanaf de Costa Dorada naar het vliegveld van Barcelona-El Prat) en de C-16 van Sant Cugat del Vallès via Terrassa naar Manresa.

 

Op de C-32 tussen Castelldefels en Sitges moet de automobilist voor een 22 minuten durende reis en voor slechts 19 km nog steeds 6,89 euro (2021) betalen. Tussen Sant Cugat en Manresa op de C-16 zal ook nog steeds een kostprijs hebben van 3,66 tot 5,90 euro (afhankelijk van het tijdstip). 

Ook de Catalaanse tunnels zijn niet goedkoop zoals de Vallvidrera tunnel waar men als automobilist nog 3,84 euro of 4,31 euro (afhankelijk van het tijdstip) moet betalen of de 5 km lange Cadí tunnel tussen La Cerdanya via de Pyreneeën naar Berguedá die een tolprijs heeft van 12 euro voor personenwagens, 9,67 euro voor motoren, 26,18 euro voor kleine vrachtwagens en maar liefst 31,40 euro voor grote vrachtwagens.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »