Hier een paar Spaanse dorpjes waar je geld toe krijgt als je er komt wonen

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 13:56


Hier een paar Spaanse dorpjes waar je geld toe krijgt als je er komt wonen

Hier een paar Spaanse dorpjes waar je geld toe krijgt als je er komt wonen dit om de ontvolking te voorkomen

Af en toe verschijnen er in de Spaanse pers berichten van Italiaanse dorpen waar de gemeenten de nieuwe inwoners gaan betalen als ze er te komen wonen. Maar ook in Spanje gebeurt dit ondertussen wel op kleine schaal dit om de ontvolking van het platteland tegen te werken dit alles wordt gedaan  om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld verschillende serviceverlening blijven bestaan zoals bijvoorbeeld een school.

HIER EEN PAAR SPAANSE DORPJES WAAR JE GELD TOE KRIJGT ALS JE ER KOMT WONEN

Hieronder een klein overzicht van diverse gemeenten die hebben besloten nieuwe inwoners financieel te belonen door hen een eenmalige of langdurige vergoeding te geven als ze besluiten daar te gaan wonen. In de meeste gevallen vraagt men om families met kinderen om ervoor te zorgen dat er genoeg leerlingen zijn om scholen open te kunnen houden. Verder hebben deze initiatieven ook te maken met het tegengaan van ontvolking.

Booking.com

A Xesta (Pontevedra)

De gemeente A Xesta in de provincie Pontevedra (Galicië) heeft besloten om nieuwe bewoners aan te trekken door woningen aan te bieden met verlaagde huurprijzen vanaf 100 euro per maand. Dit kleine Galicische dorp heeft ook alles wat je nodig hebt om in volledige ontspanning te leven, ideaal voor diegenen die de hectiek van de stad beu zijn.

Ponga (Asturië)

In het dorp Ponga (Asturië) in het noorden van Spanje strijden ze ook tegen progressieve ontvolking. Daarom geeft de gemeente aan alle koppels die zich permanent in de gemeente vestigen eenmalig 3.000 euro. En dat niet alleen, er komt nog eens een extra bijdrage van 3.000 euro per pasgeboren kind bij.

 

Olmeda de la Cuesta (Cuenca)

In Olmeda de la Cuesta in de provincie Cuenca (Castilla-La Mancha) is er, net als in veel andere delen van Spanje, een enorme bevolkingsafname. Om deze reden heeft de gemeenteraad besloten om verschillende bouwgronden te veilen om een ​​nieuwe bevolking aan te trekken. Prijzen beginnen bij 200 euro afhankelijk van de grootte van het perceel (er zijn er al 40 verkocht) waarna de huizen binnen drie jaar gebouwd moeten worden.

 

Griegos (Teruel)

De gemeente Griegos in de prachtige Sierra de Albarracín in de provincie Teruel (Aragón) wil gezinnen met kinderen aantrekken om de school open te houden zodat het dorp niet onbewoond raakt. Op dit moment zijn er 132 geregistreerde inwoners. De gemeente biedt de mogelijkheid op een baan en drie maanden gratis huur. Daarna is de te betalen huur 225 euro, waarvan 50 euro per leerplichtig kind wordt afgetrokken. We hebben HIER al uitgebreid geschreven over deze actie.

Miravete de la Sierra (Teruel)

In Miravete de la Sierra in de provincie Teruel (Aragón) biedt de gemeenteraad geen voordelen aan degenen die zich vestigen. Om nieuwe bewoners aan te trekken, heeft dit dorp besloten zich te concentreren op een communicatiestrategie die de voordelen van de stad benadrukt: de rust en een levensstijl die tegengesteld is aan die van de grote steden.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaagl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »