Tips om uw vakantiewoning winstgevender te maken

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 10:19


Tips om uw vakantiewoning winstgevender te maken

De wens om weer op reis tegaan is groter dan ooit. De covid-19 pandemie is er nog steeds, maar dankzij de hoge vaccinatiegraad en het gebruik van het digitale certificaat zijn we vandaag vrijer en veiliger om onze koffers te pakken en op vakantie te gaan. Het is dus te hopen dat het verhuur van toeristische accommodatie ook gaat toenemen, die meer dan een jaar (bijna) bevroren was. De wind lijkt in het voordeel van het toerisme in Spanje te waaien, maar om de vakantieverhuur winstgevender te maken, zijn er veel dingen die verbeterd moeten worden. We helpen je op weg met verschillende deskundige tips.

TIPS OM UW VAKANTIEWONING WINSTGEVENDER TE MAKEN

Om ervoor te zorgen dat u het vakantiehuis kunt boeken, heeft het AvaiBook- team (de software voor het beheer van toeristische accommodatie van idealista) een lijst opgesteld met vijf aanbevelingen met alles wat de eigenaar of beheerder van een vakantieverblijf moet doen, evenals verschillende fouten die u moet maken. voorkomen. Wilt u een bezettingsgraad van 100%?

Booking.com

1. Online zichtbaarheid van de vakantiewoning

Moeten we onze accommodatie adverteren op alle onroerend goed portalen? Het antwoord is simpel: nee! Allereerst moeten we ons bedrijf grondig analyseren: welk type accommodatie we hebben, welk type publiek we willen aanspreken en welke mogelijkheden er in de markt zijn.

Ons succes mag niet afhangen van één of twee kanalen, dus het is belangrijk om te diversifiëren. Idealiter heeft u minimaal vier of vijf advertenties op verschillende portals.   Sommige met een groter bereik, zoals Booking.com, Airbnb en Expedia. En anderen voor meer gesegmenteerde klanten, zoals Rentalia of Vrbo.

Het is belangrijk om een ​​channel manager te hebben om problemen te voorkomen en zodat u alles probleemloos kunt beheren.

2. Kwaliteitsfoto's van het vakantiehuis

Een andere veelgemaakte fout is het niet communiceren van de beste eigenschappen van de accommodatie aan de klant. Het komt vrij vaak voor dat beschrijvingen minder assertief zijn en weinig informatie geven over de accommodatie of de omgeving. Er is geen ruimte voor twijfel, je moet eerlijk en creatief zijn. Onthoud dat u ervaringen verkoopt, niet alleen een bed voor de nacht.

Aangezien "een foto meer zegt dan duizend woorden", moet u een professional inhuren om verschillende kwaliteitsfoto's van uw accommodatie te maken. Of bied zelfs een meeslepende ervaring in de accommodatie met een virtuele rondleiding . Zorg ervoor dat de toerist in uw vakantiehuis wil zijn en niet in een ander.

 

3. Stel de tarieven voor het vakantiehuis in

Het opstellen van een prijsstrategie is essentieel. Er moet rekening worden gehouden met vaste kosten omdat hiermee een gemiddelde prijs per nacht kan worden berekend. Op deze manier loopt u niet het risico om aanbiedingen op de markt te brengen tegen een lagere prijs dan u kostprijs

Dan is het ook belangrijk om de concurrentie en hun trackrecord te analyseren. Houd er rekening mee dat er enkele tools op de markt zijn, zoals "Market Navigator", die u helpen uw prijsstrategie snel en gemakkelijk te analyseren en voor te bereiden.

U moet ook de verschillende seizoenen -van hoog naar laag- volgens de kalender definiëren en uw tarieven aanpassen. Controleer ook alle feestdagen, zowel bij u in de buurt als in de landen van potentiële klanten, aangezien zij op die data op vakantie kunnen. Organiseer alles zo zodat u het meeste uit de verschillende tijden van het jaar te halen.

 

4. Zet in op een eigen website om reclame te maken voor het vakantiehuis

Het hebben van een direct verkoopkanaal is essentieel en vandaag meer dan ooit. Door de pandemie zijn toeristen namelijk op zoek naar communicatiekanalen waar ze snel en direct vragen kunnen stellen . Om deze reden is het hebben van een eigen website erg belangrijk, evenals het hebben van een boekingssysteem, omdat het de zaken kan stimuleren en boekingen kan helpen vermenigvuldigen.

De website van uw zomerverblijf moet goed gestructureerd zijn . Vergeet niet dat het web een venster op de wereld is en een van de belangrijkste informatiebronnen voor uw potentiële klanten zal zijn, dus doe uw best en structureer het goed. 

5. Reserveren op aanvraag

Als je de optie "onmiddellijke reservering" niet op alle kanalen hebt geactiveerd , doe dit dan zo snel mogelijk. Dit is een andere factor die u zal helpen meer reserveringen te krijgen, vooral nu reistrends ons vertellen dat twee van de vijf reserveringen op dezelfde dag of slechts twee dagen voor de reis worden gemaakt, wat betekent dat de "last minute" om te boeken is de nieuwe mode.

Natuurlijk is er altijd de angst om niet te weten wie er in uw huis verblijft door simpelweg reserveringen te accepteren, maar u kunt enkele beperkingen activeren. Houd er rekening mee dat door deze optie te implementeren, u een hogere conversieratio zult hebben, die zelfs kan oplopen tot 30%!

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Idealista

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »