Nederland past reisadvies Spanje aan

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 15:21


NEDERLAND PAST REISADVIES SPANJE AAN

Vanaf 22 oktober 2021 krijgen de Canarische eilanden, behalve voor La Palma groen. De kleurcode voor het eiland La Palma blijft oranje. De Spaanse regering heeft La Palma uitgeroepen tot rampgebied. Op het Spaanse Canarische eiland La Palma heeft er een vulkaanuitbarsting plaatsgevonden. Vermijd La Palma en volg de instructies van de lokale autoriteiten. Vanaf 22 oktober 2021 hoeft u geen corona bewijs te laten zien bij terugkeer vanuit de Canarische eilanden (inclusief La Palma). De kleurcode voor de rest van Spanje blijft GEEL.

NEDERLAND PAST REISADVIES SPANJE AAN

Vanaf 22 oktober 2021 hoef je geen coronabewijs te laten zien bij terugkeer naar Nederland vanuit de Canarische eilanden (inclusief La Palma). De kleurcode voor de rest van Spanje blijft GEEL. Bij terugkeer naar Nederland vanuit het vasteland van Spanje en de Balearen eilanden moet je wel een corona bewijs laten zien. Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn risico’s. 

Booking.com

Heenreis naar Spanje 

Er zijn inreisregels voor reizigers uit Nederland, dat wil zeggen dat voor iedereen die naar Spanje inclusief de Canarische Eilanden reist een coronabewijs moet laten zien. Je kunt naar Spanje reizen met jouw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC). Dit kan zijn:

Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een door de EMA of WHO goedgekeurd vaccin.

In geval je één dosis hebt ontvangen na herstel van COVID-19, kun je reizen als bij de QR-code vermeld staat: 1 van 1 vaccinaties ontvangen. Let op: Reis je met een papieren vaccinatiebewijs, en er staat niet op dat je volledig gevaccineerd bent, dan is het tonen van 1 vaccin van AstraZeneca, Pfizer of Moderna niet voldoende. In beide gevallen moet de laatste dosis minimaal 14 dagen voor vertrek zijn gezet.

 

Een testbewijs:

Een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of;
Een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst.

 

Een herstelbewijs:

Dit document moet door een medische instantie, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR-test zijn afgegeven.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze coronado cumenten naar Spanje reizen.

Reis je per vliegtuig of boot? Vul dan ook binnen 48 uur voor vertrek een online gezondheidsformulier in. Dit moet voor alle passagiers, ook voor kinderen. De QR-code die je na het invullen ontvangt, wordt gecontroleerd bij aankomst. Deze QR code moet je niet verwarren met de QR-code van de CoronaCheck-app. Je hoeft bij aankomst niet in quarantaine.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »