Spaanse Bodega’s verkopen meer wijn maar hebben een te kort aan flessen

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 08:19


SPAANSE BODEGA’S VERKOPEN MEER WIJN MAAR HEBBEN EEN TE KORT AAN FLESSEN

De verkoop van wijn gaat goed in Spanje maar het probleem is dat er te kort aan glas zoals karton en hout en ander materiaal  is. Dus ook aan flessen, het wordt steeds lastiger om bovengenoemde materialen in te kopen 

SPAANSE BODEGA’S VERKOPEN MEER WIJN MAAR HEBBEN EEN TE KORT AAN FLESSEN

Spaanse wijnmakerijen detecteren een ‘vroeg herstel’ in de verkoop waardoor ze tegen het einde van dit jaar niveaus kunnen bereiken die vergelijkbaar zijn met die van vóór de pandemie.

De toenemende moeilijkheden bij het verkrijgen van glas of karton bedreigen de verbetering van de sector echter.

Booking.com

Vraag naar Spaanse wijn is er genoeg en ondanks dat er hard gewerkt wordt kan de levering gevaar lopen omdat er geen flessen zijn. Het flessen-gebrek heeft alles te maken met de lockdowns in 2020 tijdens de hoogtijdagen van de corona-pandemie en de nu moeilijke maritieme levering van producten.

Ook de glasmakers werken 24 uur per dag en zeven dagen in de week om de vraag aan te kunnen maar dat is nog steeds niet genoeg. Er is gebrek aan glas maar ook kurk en andere materialen zoals de labels, karton en hout die nodig zijn voor de verkoop van wijn. 

 

Er zijn wachttijden van drie tot zes maanden en dat heeft direct gevolgen voor de prijzen van de  wijn die tussen de 5% en 8% hoger zullen zijn. De wijnsector hoopt dat na de kerstperiode de problemen opgelost zijn.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »