Kunnen we volgend jaar nog op vakantie naar Spanje met de digitaal corona certificaat?

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 07:50


KUNNEN WE VOLGEND JAAR NOG OP VAKANTIE NAAR SPANJE MET DE DIGITAAL CORONA CERTIFICAAT?

De laatste zomer zijn er weer miljoenen mensen uit andere Europese landen op vakantie geweest naar Spanje met een Europees digitaal corona certificaat waarmee je kunt aangeven of je tegen Covid-19 bent ingeënt, negatief op corona bent getest of bent hersteld van Covid-19. Dat document is verkrijgbaar op papier zoals in Spanje of digitaal in speciale apps zoals in Nederland en België. Dit Europees digitaal corona certificaat werd op 1 juli 2021 ingevoerd met een duur van 12 maanden dus in principe eindigt deze op 30 juni 2022. Maar wat gebeurt er daarna?

KUNNEN WE VOLGEND JAAR NOG OP VAKANTIE NAAR SPANJE MET DE DIGITAAL CORONA CERTIFICAAT?

Inmiddels zijn we allemaal bekend met het Europees digitaal coronacertificaat dat in Nederland aangemaakt kan worden in de CoronaCheck-app en in België in de CovidSafeBE-app. In Spanje kun je op verschillende manieren aan het ‘Certificado COVID Digital de la UE’ komen zoals via de websites en smartphone-apps van de regionale gezondheidsdiensten en via de website van het Ministerie van Volksgezondheid.

Booking.com

Maar het Europees digitaal corona certificaat heeft een houdbaarheidsdatum van 12 maanden, dat is iets wat de EU-lidstaten hebben afgesproken bij de invoering van het Europese bewijs. De verordening over het Europees digitaal corona certificaat geldt namelijk sinds 1 juli 2021 voor 12 maanden, dus tot en met 30 juni 2022. 

Maar het Europees digitaal corona certificaat heeft een houdbaarheidsdatum van 12 maanden, dat is iets wat de EU-lidstaten hebben afgesproken bij de invoering van het Europese bewijs. De verordening over het Europees digitaal coronac ertificaat geldt namelijk sinds 1 juli 2021 voor 12 maanden, dus tot en met 30 juni 2022. 

 

Vakantiegangers die deze winter 2021/2022 op wintersport gaan of naar de zon op de Canarische Eilanden, de Balearen of het Spaanse vasteland hoeven zich dus nog geen zorgen te maken maar voor de vakantiegangers die vanaf 1 juli 2022 op vakantie willen gaan in Spanje of andere EU-landen is het nu nog onzeker wat er gaat gebeuren.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »