IKEA komt met ‘Green Friday’ in Spanje

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 08:39


IKEA KOMT MET ‘GREEN FRIDAY’ IN SPANJE

Je kunt nu je oude IKEA-meubels in hetzelfde huis verkopen. Deze Black Friday zal IKEA het bedrag op een kaart terugbetalen.

Black Friday is een gouden kans om al die items te kopen waar je het hele jaar op hebt gewacht, maar tegen een veel lagere prijs. Het is ook een uitstekende dag om kerstcadeaus te kopen en een paar euro te besparen op dure aankopen in deze tijd van het jaar.

IKEA KOMT MET ‘GREEN FRIDAY’ IN SPANJE

Terwijl iedereen wacht op de ‘Black Friday’ kortingen van vrijdag 26 november komt IKEA  de meubelgigant van 15 tot en met 28 november met de ‘Green Friday’ start. Hierbij gaat het niet om één dag maar bijna 14 dagen als promotie om gebruikte meubels te kopen en verkopen tijdens het Buy Back-programma.

Booking.com

Om deze obsessie met consumptie een beetje om te buigen, lanceerde IKEA een campagne die werd omgedoopt tot Groene Vrijdag. En je kunt je al voorstellen waar de schoten heen gaan. De Zweden willen van Black Friday dit jaar een groene vrijdag maken, om de consumptie te verminderen en op de een of andere manier de schadelijke effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Maar laten we eens kijken hoe.

Het idee van IKEA is om meubels die niet meer worden gebruikt een tweede leven (of zelfs een derde of vierde) te geven. Het lijkt misschien een kleinigheid voor velen, maar wat je ervoor terug kunt krijgen is eerlijk gezegd interessant. Door je oude meubels te taxeren (uiteraard van IKEA), kunnen ze je in ruil geld aanbieden en toevoegen aan een kaart, waarmee je later nieuwe meubels kunt kopen. Maar hoe werkt dit allemaal? We zullen het je vertellen.

 

GROENE VRIJDAG, HOE OUD WORDEN IKEA MEUBELS VERKOCHT

Heb je IKEA meubels die je wilt weggooien of verwisselen? Als dit uw geval is, bereid u dan voor, want u kunt geld krijgen van al diegenen die u nog niet gebruikt. Wat IKEA zal doen, is je meubels beoordelen om te proberen ze een tweede leven te geven. De taxatie vindt plaats via de IKEA website tussen 23 en 29 november 2020 , dus je moet voorbereid zijn met alle informatie over je antieke meubelen voor die week.

Je moet ook weten dat als je een IKEA Family-lid bent, ze je het dubbele van de normale prijs voor de terugkoop betalen . Maak je geen zorgen als je je nog niet hebt aangemeld, want dat kan tegelijk met de taxatie. Ga als volgt te werk om het proces te starten:

1. Open eerst het formulier om de IKEA meubelen die je niet meer nodig hebt te taxeren , met als doel het een tweede leven te geven en in ruil daarvoor geld te ontvangen .

 

2. Hier moet u verschillende gegevens invullen. Houd er rekening mee dat het voor het uitvoeren van de transactie niet nodig is om het ticket van het door u gekochte meubilair te tonen (u bent het vast al uit het oog verloren). Het eerste is om een ​​reeks aankoopvereisten te accepteren, waarin u moet bevestigen dat het meubilair van IKEA is en andere juridische kwesties.

 

3. Kies vervolgens een categorie op basis van het type meubel : badkamer, eetkamer, slaapkamer, kantoormeubels, opberg- en organisatiemeubels of woonkamer. Dan zul je ook een subcategorie moeten selecteren. Dan moet u het specifieke product selecteren. Zoek ernaar op naam of kies uit de namen die in het formulier worden weergegeven.

 

4. Als het meubel eenmaal is gekozen, moet je bepalen in welke staat het zich bevindt. Je moet beslissen of het als nieuw is, of het wat krassen heeft of dat het behoorlijk versleten is (met meerdere krassen). Selecteer vervolgens naar welke winkel je gaat en op welke dag. Houd er rekening mee dat het meubel gemonteerd moet worden. Klik op Taxatie bekijken om een ​​schatting te krijgen van wat ze u zullen geven. 

5. Ten slotte krijgt u een QR-code en een nummer om deze als geschatte waarde in de winkel te presenteren. U moet een afspraak maken om er zeker van te zijn dat ze u kunnen helpen. Ze zullen u ook de geschatte waarde van uw meubels vertellen , hoewel ze dit zullen bevestigen zodra het in de winkel zelf is beoordeeld.

Het enige nadeel van dit alles is dat je de meubels gemonteerd moet aan dragen , wat het zeker moeilijk kan maken om naar de winkel te gaan. Zeker als het een grote tafel of een kast is. Hoe het ook zij, als je de middelen hebt die je kunt proberen. Dit geld krijgt u via een kaart terug en u kunt nieuwe meubels kopen wanneer u maar wilt en van daaruit uitgeven.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant:


«   »