Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De mooiste routes over het eiland Gran Canaria

Natuurgebieden van uitzonderlijke schoonheid, uitgestrekte stranden van wit zand en eeuwenoude plekken waar historische tradities weer tot leven komen: dat zijn slechts een paar van de alternatieven die we je kunnen aanbieden. Graag nodigen we je uit om één van de routes over het eiland af te leggen: van noord naar zuid, van oost naar west... Gran Canaria verrast iedereen!

DE MOOISTE ROUTES OVER HET EILAND GRAN CANARIA

Foto: Grancanaria.com

Dus waar wil je beginnen?

 

De Ruta CENTRO- De CENTRALE Route

Praktische informatie over de centrale route

De Ruta Centro - de centrale route over het eiland voert naar de hoogste toppen van Gran Canaria. De route loopt langs Santa Brígida, San Mateo, Tejeda, Artenara, Valleseco en Teror.

VOOR DE RUTA CENTRO  KLIK HIER OF OP DE FOTO >

Booking.com

De Ruta Este- De oostelijke Route

Praktische informatie over de oostelijke route

Het landschap van de oostkust van Gran Canaria is heuvelachtig. De lage heuvels worden hier afgewisseld met diepe valleien die voor een gevarieerde natuur zorgen. Deze route heeft als startpunt de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, en leidt langs vijf dorpen die bijna allemaal geweldige stranden hebben die uitnodigen om te gaan zwemmen, duiken of windsurfen.

De tocht begint in de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, en gaat vervolgens naar de tweede stad van het eiland en vroegere hoofdstad van Gran Canaria, Telde, en daarna naar Valsequillo, Ingenio en Agüimes.

VOOR DE RUTA ESTE -DE OOSTELIJKE ROUE  KLIK HIER OF OP DE FOTO >

De Ruta NORTE - De NOORDElijke Route

Praktische informatie over de noordelijke Route

Aan de noordkust van Gran Canaria geven de steile kliffen een indruk van de kracht van de zee. Ze worden afgewisseld met kleine baaien, natuurlijke zwembaden en stranden bij vissersdorpen. Deze vormen een prachtig contrast met de natuur in de bergachtige omgeving in het binnenland.

De noordelijke route op Gran Canaria begint in Arucas en eindigt in Agaete, via Firgas, Moya, Santa María de Guía en Gáldar.

VOOR DE RUTA NORTE  KLIK HIER OF OP DE FOTO >

De Ruta SUR-OESTE De ZUID Route

Praktische informatie over de zuidwestelijke route

De Ruta Sur-Oeste - De zuidwestelijke Route in het zuiden van Gran Canaria is in drie woorden samen te vatten: zon, strand en plezier.. De prachtige duinen van Maspalomas, de kilometer lange stranden met goudgeel zand, de vele soorten watersport activiteiten en een mild en stabiel klimaat bijna het hele jaar door, maken dat Gran Canaria jaarlijks voor duizenden toeristen de favoriete zon bestemming is om uit te rusten en van het strandleven te genieten.

Maar deze route laat ook een deel van het binnenland van het eiland zien, een regio vol tradities die bij rustzoekers en wandelaars in opkomst is.

VOOR DE RUTA SUR-OESTE  KLIK HIER OF OP DE FOTO >

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRAN CANARIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat kunnen we ondernemen op Gran Canaria

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :