Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


San Cristobal de La Laguna 

Leuke tours om het cultureel erfgoed van de Canarische Eilanden te ontdekken, een culturele uitje naar San Cristobal de La Laguna

Cultureel erfgoed en geschiedenis behoren tot de minst bekende attracties van Tenerife. We kennen allemaal de stranden, het klimaat van de eeuwige lente, het vulkanische landschap en de heerlijke keuken. Nu is het tijd om de eerste steden, een oud stadscentrum dat ook op de Werelderfgoedlijst staat, en de traditionele architectuur van de Canarische Eilanden te ontdekken.

Het oude centrum van Santa Cruz de Tenerife

San Cristobal de La Laguna, kortweg La Laguna genoemd lag aanvankelijk bij een meer dat in 1837 werd drooggelegd voor de landbouw. Oorspronkelijk was de plaats een legerkamp van de troepen van Fernández de Lugo. Soldaten die hadden deelgenomen in de strijd vestigden zich in de plaats en diverse kloosters van religieuze ordes volgden. In 1792 werd de universiteit opgericht.

In de stad bevindt zich nog steeds de Universiteit van La Laguna. Vlak bij de universiteit ligt het vliegveld Los Rodeos. Op dit vliegveld vond in 1977 de vliegtuigramp van Tenerife plaats waarbij twee vliegtuigen op elkaar botsten.

Booking.com

In 1999 werd de stad opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de stad bevindt zich de kerk: Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna. Ook in deze stad is de Kathedraal van San Cristóbal de La Laguna, de zetel van het bisdom van Tenerife.

 

SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA was een van de eerste steden die op de Canarische Eilanden werd gesticht en het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een plek die bezoekers uitnodigt om rond te slenteren en de herenhuizen in koloniale stijl te bewonderen. La Laguna heeft een groot autovrij centrum met historische gebouwen zoals de kathedraal, de paleizen Nava en Salazar, en de kloosters van Santa Catalina en Santa Clara.

Het is een goed idee om een van de rondleidingen te volgen die worden aangeboden door het plaatselijke VVV-kantoor in Casa de los Capitanes Generales. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Spaans, Duits en Engels en moeten vooraf per e-mail worden geboekt.

 

De Kathedraal van San Cristóbal de La Laguna

De Kathedraal Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna is een rooms-katholieke kathedraal in La Laguna (Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje). Het is de zetel van het Bisdom van Tenerife en de bisschop.

De Geschiedenis van de Kathedraal 

In 1511 stond op de plaats van de kathedraal een kapel, die in 1515 werd vervangen door een groot gebouw, gewijd aan de Maagd Maria (Virgen de los Remedios), in Mudejar-stijl, waarvan de toren is gebouwd in 1618.

De kerk werd een kathedraal in 1819 door Paus Pius VII, toen in San Cristóbal de La Laguna het nieuwe bisdom werd ingesteld. De neoclassicistische gevel dateert uit 1820, de huidige structuur werd gebouwd tussen 1904 en 1915 en is in neogotische stijl.

 

Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna

Koninklijk heiligdom van de allerheiligste Cristo de La Laguna, is een kerk gelegen in de stad San Cristóbal de La Laguna op het eiland Tenerife. Het is een belangrijk bedevaartsoord heiligdommen van de Canarische Eilanden.

De Geschiedenis van Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna

Het 'koninklijk heiligdom' is gebouwd in opdracht van Adelantado Alonso Fernández de Lugo. De bouw begon in 1506 en eindigde in 1580. In 1906, de Koning van Spanje, Alfonso XIII gaf koninklijke titel naar het heiligdom.[1][2]

De kerk heeft een 46 meter lang en 7 meter breed schip. De toegang tot de kerk bevindt zich onder het hoogkoor. Op het altaar is aan de voorzijde het wapen van de markies van Villanueva del Prado in zilver uitgevoerd. De muur aan de achterzijde is bezet door een baldakijn van zilver, met een centrale nis waarvan de onderkant uit hout is, bewerkt met goud en die het kruis van Christus draagt. Dit is een van de mooiste retabels in Spanje[1] en het staat in de grote kapel. Het is gemaakt in barokstijl uit bewerkt zilver en het dateert uit de achttiende eeuw. De kosten voor de bouw van de retabel werden door Mateo Velusco opgebracht in 1675. Het beeld van Christus is uit 1514, het beeld was gesneden in Vlaanderen. Dit beeld van Christus wordt vereerd in de hele Canarische eilanden, ter ere van hem elk jaar een festival wordt gehouden in de maand september, is de belangrijkste dag op 14 september.

 

San Cristóbal de la Laguna ligt zeer dicht bij de luchthaven Tenerife Norte en iets meer dan 10 kilometer van de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia

Wat kunnen we ondernemen op Tenerife

Dit Is misschien ook interessant: