Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje  »  Canarische eilanden » Tenerife » Gezondste eiland van de wereld


Het Canarische eiland Tenerife, is één van de gezondste plaatsen ter wereld

Volgens de UNESCO is het Canarische eiland Tenerife, één van de gezondste plaatsen ter wereld. Op het eiland Tenerife vind je geen industrievervuiling en het gunstigste is door de oceaanwinden heb je ook weinig last van uitlaatgassen en neem door het vulkanische gebergte heb je nog meer schone lucht. Het wordt tijd om dit gezonde eiland, maar ook prachtige eiland, eens in het zonnetje te zetten.

HET CANARISCHE EILAND TENERIFE, IS ÉÉN VAN DE GEZONDSTE PLAATSEN TER WERELD

Tenerife in een vogelvlucht

Om er maar meteen wat cijfers tegenaan te gooien; Tenerife heeft 900.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 2.000 km². Hiermee is het het grootste Canarische eiland. En ook het meest populaire; jaarlijks komen er naar schatting meer dan 5.000.000 toeristen.

Zonliefhebbers weten sinds jaar en dag de weg te vinden naar de badplaatsen Playa de las AméricasLos CristianosCosta Adeje en Puerto de la Cruz. Maar het is lang niet meer alleen zon waarvoor toeristen naar het eiland komen. Ook de cultuur en de bijzonder mooie natuur worden door steeds meer reizigers hooggewaardeerd.

Booking.com

Bijzondere feitjes over Tenerife

  • Tenerife heeft door haar schoonheid de naam Caraïben van Europa gekregen
  • Met een gemiddelde van 325 dagen zon per jaar is Tenerife ook in de winter een populaire bestemming onder Nederlandse reizigers
  • Tenerife bestond vroeger uit drie eilanden die inmiddels aan elkaar ‘versmolten’ zijn
  • Ook de stranden zijn schoon te noemen, veel stranden op het eiland hebben daarom een blauwe vlag gekregen
  • De Pico del Teide, die kenmerkend is voor Tenerife, is door haar hoogte van 3.718 het hoogste punt van heel Spanje

Een hoge dosis natuur in Nationaal Park Las Cañadas

Tenerife is volgens UNESCO één van de gezondste plekken ter wereld. En dat komt niet in de laatste plaats doordat natuur hier nog geen ruimte heeft hoeven maken voor industrie. En als het aan ons ligt, gaat dat ook nooit gebeuren. Dit is juist wat Tenerife zo bijzonder maakt!

Tenerife is, net als andere Canarische eilanden, een vulkanisch eiland. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is El Teide in Nationaal Park Teide. De vulkaan barst gemiddeld eens in de 100 jaar uit en de laatste keer was in 1909. Laten we duimen dat deze nu wat langer wacht, zodat toeristen zo lang mogelijk kunnen genieten van dit bijzondere landschap.

Je kunt overigens niet helemaal aan de top komen zonder toestemming, maar je kunt wel een kabelbaan, de Teleférico, pakken naar het platform La Rambleta. Vanaf een hoogte van maar liefst 3.555 heb je een geweldig uitzicht over het vulkanische landschap.

Andere hoogtepunten voor natuurliefhebbers zijn o.a. de Masca vallei, het Teno gebergte, de Orotava vallei en het Anaga gebergte.

 

Culturele bezienswaardigheden die je niet mag missen

Strandliefhebbers zijn aan het goede adres in de vele badplaatsen die het eiland biedt. Maar kom ook even van dit ligbedje af om kennis te maken met de culturele kant van Tenerife. Het eiland herbergt mooie plaatsen en steden met een rijke geschiedenis:

  • De sfeervolle hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, herbergt diverse monumenten uit de 18e eeuw, waaronder het Palacio de Carta en het monument El Trionfo. Beide vind je aan Plaza de la Candelaria. Slenter daarnaast ook over de autovrije binnenstad en ga winkelen aan Calle del Castillo.

 

  • Het authentieke Garachico kent niet alleen smalle straatjes die zalig zijn om door te slenteren, het biedt ook onderdak aan historische gebouwen zoals Castillo de San Miguel. Dit kasteel beschermde de stad vroeger tegen piraten. Andere must see’s zijn Palaco de los Condes de la Gomera en Plaza de la Libertad. Op dit plein treft de lokale bevolking elkaar graag onder het genot van een potje domino.
  • Wist je dat de populaire badplaats Puerto de la Cruz nog een oude stadskern met historische gebouwen kent? Zo beschermden Castillo de San Felipe en Castillo de San Juan het van oudsher visserdorpje vroeger tegen piraterij.

 

  • La Laguna is de vroegere hoofdstad van Tenerife én na Santa Cruz de grootste stad van het eiland. Het wordt daarnaast door de inwoners gezien als de religieuze hoofdstad van het eiland door de grote aanwezigheid van kerken, kathedralen en kloosters. Breng een bezoek aan het bisschoppelijk paleis Palacio Episcopal of bezichtig het Palacio de Nava y Grimón aan Plaza del Adelantado.

 

  • Het noordelijk gelegen plaatsje Icod de los Vinos wordt gekenmerkt door steile straatjes en historische gebouwen, welke je met name rondom Plaza la Pilas vindt. Breng hier bijv. een bezoek aan de 16e eeuwse San Marcos kerk of het Museum de Arte Sacro. Een stukje geschiedenis is ook de Dragio de Milenario, ofwel de Drakenboom. Uit deze duizend jaar oude boom vloeit rode sap.

 

Zie jij een vakantie op dit gezonde eiland wel zitten? Bekijk eens deze voordelige aanbiedingen naar Tenerife.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Tenerife NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat kunnen we ondernemen op Tenerife

Dit Is misschien ook interessant: