Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje » Cantabrië


Reisindrukken van Cantabrië 

Reisimpressies van Cantabrië met als hoofdstad Santander

Nu de temperaturen weer stijgen hoog boven de 30 graden zijn er ook veel Spanjaarden zeker die in Andalusië of Extremadura wonen die hun vakantie’s in het noorden van Spanje door brengen bijvoorbeeld in de regio Cantabrië aan de zogenaamde Costa Verde ‘Groene kust’. Waarom? Hier zijn de temperaturen een stuk aangenamer in de zomer maar toch aangenaam genoeg om van de heerlijke stranden en de prachtige natuur te kunnen genieten.

CANTABRIË MET ALS HOOFDSTAD SANTANDER

España Verde ook wel de Costa verdere genoemd of te wel de Groene kust of het groen Spanje bestaat uit de autonome regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. 

 

De regio Cantabrië is een van de zeventien autonome regio’s en provincie in het noorden van Spanje. De regio ligt aan de Cantabrische Zee, oostelijk van Asturië, westelijk van de Baskische provincie Biskaje (Vizcaya) en noordelijk van Castilië en León. De hoofdstad van deze autonome regio is Santander. Cantabrië is zowel een autonome regio als provincie, en is dus niet onderverdeeld in verschillende provincies. Hetzelfde geldt voor de regio’s Asturië, La Rioja, Navarra, Murcia en Madrid.

Booking.com

Er zijn 33 gemeenten met minder dan 1000 inwoners, en 59 gemeenten met een inwonertal tussen 1000 en 10.000 inwoners. Slechts één gemeente heeft meer dan 100.000 inwoners.

 

Het Groene Spanje (España Verde) bestaat uit de autonome regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Deze regio’s hebben als karakter een prachtige (groene) natuur, bergen, fantastische en minder drukke stranden, cultuur, geweldige dorpen en mooie steden.

 

Natuur

Vanwege relatief veel regenval is de regio zeer groen. Er is veel grasland waarop veeteelt bedreven wordt. De regio heeft gebergten, waarbij een punt, de Pico de tres Mares (piek van de drie zeeën) bijzonder is, omdat drie rivieren hier gevoed worden: de Duero, de Nansa en de Ebro, die in drie verschillende zeeën uitlopen, en wel respectievelijk de Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje en de Middellandse Zee.

 

De natuur speelt een belangrijke rol in Cantabrië en is net zoals de autonome regio Asturië een van de grote toeristische trekpleisters. Samen met Galicië en Baskenland wordt Cantabrië ook wel het ‘groene Spanje’ genoemd. Naast de bergen in het Cantabrische Gebergte zijn er ook langs de Cantabrische Zee veel prachtige stranden te vinden.

Mooiste stranden

Cantabrië heeft een kustlijn van 220 km waar meer dan 90 stranden te vinden zijn. Enkele van de bekendste en mooiste stranden zijn Playa de Berellín, de Prellezo of de Barnejo (drie namen voor hetzelfde strand); Playa de Oyambre; Playa de Santa Justa; Playa de Valdearenas; Playa de Somocuevas; Playa de Portio; Playa de La Arnía; Playa de Covachos; Playa de Langre; Playa de Antuerta maar er zijn er nog veel meer.

Mooiste stranden Cantabrië heeft een kustlijn van 220 km waar meer dan 90 stranden te vinden zijn. Enkele van de bekendste en mooiste stranden zijn Playa de Berellín, de Prellezo of de Barnejo (drie namen voor hetzelfde strand); Playa de Oyambre; Playa de

Mooiste dorpen

Naast de bergen, de natuur en natuurlijk de fantastische stranden zijn er ook mooie dorpen om te bezoeken. De hoofdstad Santander is natuurlijk altijd een bezoekje waard maar daarbuiten zijn er nog heel veel andere plaatsen waar je kunt genieten van de cultuur en het plattelandsleven in Cantabrië.

Enkele bekende dorpen zijn o.a. Santillana del Mar; Potes; Comillas; Castro Urdiales; Bárcena Mayor, San Vicente de la Barquera; Cartes; Laredo; Liérganes; Carmona; Cabezón de la Sal; Cosío; Riocorvo en Mogrovejo.

Bezienswaardigheden

Uiteraard mogen ook enkele bezienswaardigheden niet ontbreken tijdens een bezoek aan Cantabrië. 

De bekendste is natuurlijk de Altamira grotten die zelf niet (of nauwelijks) te bezoeken zijn maar wel een compleet nagebouwde versie.

 

Als je van dieren houdt en deze graag in de vrije natuur wil zien rondlopen dan is een bezoek aan het Parque de la Naturaleza de Cabárceno mooi om te bezoeken. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Museo Maritimo del Cantábrico , een groots opgezet aquarium.

 

Om Cantabrië van bovenaf te bekijken kun je met de kabelbaan ‘teleférico’ omhoog naar het uitzichtpunt Fuente Dé in de Picos de Europa. In 4 minuten tijd leg je een hoogteverschil af van 753 meter om op 1.823 meter hoogte te genieten van het adembenemende uitzicht.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR CANTABRIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CANTABRIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :