Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje  »  De Canarische eilanden  » Vakantie Tenerife


Vakantie Tenerife

Tenerife vakantie?  Informatie, Reisnieuws, Inspiratie en leuke Tips. Tenerife op de Canarische eilanden in Spanje staat garant voor en geweldige vakantie met veel strandplezier. Tenerife is al tientallen jaren lang geliefd onder de vakanties. Naar dit Canarische eiland kun je het hele jaar, er vliegen verschillende maatschappijen naar Tenerife zodat je hier altijd terecht kunt.  Daardoor kun je hier altijd van het heerlijk klimaat genieten. 

vakantie Tenerife - Beleef Spanje

Het eilandTenerife biedt bijna alles wat nodig is om van een fijne vakantie te genieten. Ook voor een goedkope vakantie is het Canarische eiland Tenerife een eiland met heel veel mogelijkheden en er zijn regelmatig voordelige aanbiedingen of last minute naar dit zonnige eiland!

Booking.com

Een beetje info

Tenerife is het grootste en misschien wel meest gevarieerde eiland van de hele Canarische Archipel, met geweldige contrasten tussen het groene noorden en het zonnige zuiden. Deze twee zijn gescheiden van elkaar door het nationale park met de hoogste berg van Spanje; Pico El Teide (3.718m). Middenin ligt de natuurlijke krater Las Cañadas del Teide, op een hoogte van meer dan 2.000 meter boven de zeespiegel! Met een doorsnee van maar liefst 20 kilometer is deze bijzondere krater tot nationaal park benoemd. Andere eilanden die onderdeel zijn van de Canarische Eilanden, zijn o.a. Gran CanariaFuerteventuraLanzarote en la Palma.

Het veelzijdige eiland Tenerife

De zuidkant van het eiland is zonnig, heeft een rotsachtig landschap en is verreweg het meest in trek bij zonnebaders dankzij de vele (zand) stranden. In het westen is het bijna altijd voorjaar en zijn er prachtige kliffen, vele amandelbomen en Canarische dorpjes te vinden. De noordkant is een oase van groen en leent zich perfect voor het maken van eindeloze wandelingen door de prachtige natuur.

Tenerife heeft een zeer gevarieerde flora, hoge en dichtbegroeide bergen en uitgestrekte zones waarin bananen, tomaten, aardappelen en andere producten worden verbouwd. Ook zijn er twee plaatsen op Tenerife door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed: La Laguna en Las Cañadas del Teide.

Tenerife ontdekken

Juist door de verschillende natuur is Tenerife zeer veelzijdig en biedt het naast strand nog veel meer! Wil je graag op eigen houtje het eiland ontdekken dan kun je direct in Nederland of ter plaatse via de reisleiding een auto huren. Heb je geen zin om zelf te rijden, geen probleem! Eén van de activiteiten die wij aanbieden is een heerlijke tocht per catamaran waarbij de kans groot is dat je walvissen en dolfijnen te zien krijgt. Andere excursies waaraan je kunt deelnemen zijn bijvoorbeeld een jeepsafari en een dagje naar het waterpark. Het Siam Park is zelf één van de grootste waterparken ter wereld! Tijdens de Top Tenerife activiteit zie je alle highlights van het eiland en tijdens de Teide by Night activiteit zie je de sterrenhemel vanuit één van de meest bijzondere plekken op aarde. Omdat je hier boven het wolkendek komt is de hemel altijd stralend, waardoor het zicht adembenemend mooi is.

 

Festivals op Tenerife

Op Tenerife worden ieder jaar weer spectaculaire muziekfestivals gehouden door Farra World Events. Zij organiseren niet alleen festivals op de Canarische Eilanden, maar over de hele wereld. Internationale, bekende artiesten en schitterende lichtshows zorgen iedere keer weer voor een fantastisch spektakel!


Festivals in 2020

  • I love Music
  • Ritmos del Mundo
  • Sunblast
  • Summer Jam

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR TENERIFENOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Sunweb.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN TENERIFE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :