Beleef Spanje » De mooiste steden en dorpen » Andalusië - De stad Córdoba


De Zuid-Spaanse stad Córdoba

De stad Córdoba, Spanje staat garant voor en geweldige vakantie met veel plezier.

In het zuiden van Spanje in de regio Andalusië ligt de stad Córdoba, het is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad Córdoba. ligt ongeveer 120 meter boven de zeespiegel.  Córdoba ligt aan de voet van de Sierra Morena en aan de rivier Guadalquivir

Córdoba behoort niet meer tot de grootste steden van Spanje, maar de stad Córdoba was heel lang geleden een van de belangrijkste steden in de wereld, Córdoba was zelfs op één na grootste stad in de 10de eeuw , met voor die tijd een ongekend hoog inwonertal van 500.000.

Córdoba - Beleef Spanje

De stad Córdoba

Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse emiraat en later van het kalifaat Córdoba. Uit deze grote tijd vind je vele overgebleven monumenten , de beroemdste is wel de Mezquita.

Het historische centrum van de stad Córdoba staat sinds1984 als geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Córdoba is de geboorteplaats van verschillende bekende historische filosofen als Seneca, Averroes en Maimonides en de wereldberoemde sombrero. Culinaire staat  Córdoba bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, een stoofpot van stieren staart

 

Het weer en klimaat in Córdoba

Córdoba heeft officieel een mediterraan klimaat, maar ondervindt veel invloed van een landklimaat en zeeklimaat. Het is de heetste stad van Spanje, op Úbeda na. De winters zijn mild, het vriest er zelden, en de zomers zijn extreem heet: elk jaar stijgt de temperatuur regelmatig boven 40 °C. De gemiddelde jaartemperatuur is de hoogste van continentaal Europa. De verschillen tussen de maximumtemperatuur en minimumtemperatuur zijn erg hoog, het tegenovergestelde van een mediterraan klimaat. Ook al is het in de zomer ’s middags 38 graden, het kan soms ‘s nachts afkoelen tot slechts 18°C. Gemiddeld valt er zo’n 500 mm neerslag, maar dat verschilt zeer sterk per jaar .

Ga eens genieten van de Zuid-Spaanse stad samen met een Nederlandse gids

Bij een bezoek aan Córdoba moet je eens op stap gaan met een Nederlandse gids en deze stad beleven als een echte “cordobés”.

Ga je of ben je in Córdoba, dan raden we aan om de stad te ontdekken samen met een lokale gids die je alle verborgen plekjes kan laten zien. Sinds 2006 woont Francisco Meijer al in Córdoba en vanaf 2017 organiseert hij als officiële Nederlandse gids allerlei tours vooral gericht op de Nederlandse markt met zijn bedrijf: Ontdek Córdoba.

 

Fietsen in Córdoba

Begin je bezoek goed en neem een fietstocht door Córdoba met Nederlandse gids. De stad is erg vlak en je komt op de mooiste plekjes van de stad voor de beste foto’s en verborgen steegjes. Kom meer te weten over de stad en Spaanse cultuur tijdens deze tour. Ook is er mogelijkheid om deze tour privé te boeken. Ga op pad met eigen gezelschap de stad door tijdens de privé fietstour.

de Mezquita. - Beleef Spanje

Lokale Wijnproeverij Montilla-Moriles

Maak kennis met de lokale wijnen uit Andalusië tijdens de wijnproeverij Montilla-Moriles. Geniet van 4 heerlijke wijnen samen met een selectie tapas in een leuk winkeltje en geniet van een culinair en leerzaam uitje. Onder begeleiding van een kenner kom je meer te weten over deze Zuid-Spaanse wijnregio en Spaanse gastronomie. Ben je een echte wijn liefhebber, mis dan niet de dag excursie naar Montilla. Ga de gehele dag op pad met een privé gids en bezoek een ambachtelijke kuiperij, wijnkelder en geniet van een complete lunch.

Lokale Wijnproeverij Montilla-Moriles Maak kennis met de lokale wijnen uit Andalusië tijdens de wijnproeverij Montilla-Moriles. Geniet van 4 heerlijke wijnen samen met een selectie tapas in een leuk winkeltje en geniet van een culinair en leerzaam uitje.

Andere tours en Excursies

Er is genoeg te beleven in Córdoba. Naast deze tours zijn er ook andere excursies te boeken zoals een stadswandeling door het historisch centrum van Córdoba of een excursie naar de olijfgaarden. Voor vragen of meer informatie neem direct contact op met Francisco via email info@ontdekcordoba.com of mobiel/WhatsApp +34 648 643 829. ¡Hasta pronto!

Dit Is misschien ook interessant: