Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Magische plaatsen van Spanje

Er zijn veel mooie, charmante, historische plaatsen ... maar slechts enkele zijn magisch.


Er zijn veel mooie, charmante, historische plaatsen met een groot erfgoed; Maar er zijn unieke plaatsen, plaatsen die je ziel vullen met hun gastronomie, met hun tradities, met hun festivals, met een speciale zonsondergang, met iets dat ze uniek maakt. 

MAGISCHE PLAATSEN VAN SPANJE

De prachtigste watervallen, je loopt door bossen die zo uit een sprookje lijken te komen, rotsformaties met bijzondere vormen, grotten waarin je een draak verwacht tegen te komen, prachtig blauw water en rode aarde… Spanje herbergt plekken van een ongelooflijke schoonheid.  Plaatsen die je in je dierbaarste herinneringen zult bewaren, die je zult delen met je familie, je dierbaarste en beste mensen. Het zijn  magische plaatsen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Minas de Riotinto - Huelva

Sedert millennia wordt er langs de rivier gegraven naar goud, zilver, ijzer, koper en andere metalen. Ongeveer 5000 jaar geleden begonnen Iberiërs en Tartessianen (de legendarische bewoners van de stad Tartessos) al hiermee. Ze werden opgevolgd door Phoeniciërs, Grieken, Romeinen, Visigoten en Moren. Na in de Middeleeuwen een tijd stilgelegen te hebben, heropenden de Spanjaarden in 1724 de mijnen.

Lees meer »

EL TORCAL DE ANTEQUERA

Het gebied staat bekend om zijn bijzondere kalksteen rotsformaties die onder de zee ongeveer 150 miljoen jaar geleden tijdens de Jura-periode hun oorsprong hadden. In die tijd, door een enorme druk die werd veroorzaakt door beweging van de tektonische platen van de aarde is de zeebodem gedwongen te stijgen naar een hoogte van meer dan 1300 meter, en is er zo een van de meest opvallende karst landschappen in heel Europa gevormd.

Lees meer »

Selva de Irati

Er is veel geschreven over het Irati-woud en zijn onbetwistbare schoonheid. En dat is normaal, want het is een van de grootste en best bewaarde woud in Europa. Een uitgestrekt bos dat, hoewel het sinds de 15e eeuw wordt geëxploiteerd, in topvorm wordt bewaard dankzij het respect dat de inwoners van deze valleien hebben getoond.

Lees meer »

Galicië - Playa de las Catedrales

Galicië » Playa de las Catedrales ligt noordwestelijk van Spanje in het Nederland wordt het wel het strand van de kathedralen genoemd. Playa de las Catedrale heeft zijn naam te danken aan de toeristenindustrie, dit mooi stukje strand ligt in Ribadeo, provincie Lugo,  Cantabrische kust, rond tien kilometer westelijk van de stad Ribadeo. Het is door het regionale ministerie van Milieu van Xunta de Galicia uitgeroepen tot natuurmonument .

Lees meer »

La Garganta de los Infiernos

Het natuurreservaat la Garganta de los Infiernos is een van de meest magisch landschappen in Spanje. Dit Spaans beschermd natuurgebied in het noorden van de provincie Cáceres   Extremadura , aan het westelijke uiteinde van de Sierra de Gredos . 

Lees meer »

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :