La Garganta de los Infiernos


Het natuurreservaat la Garganta de los Infiernos 

Het natuurreservaat la Garganta de los Infiernos is een van de meest magisch landschappen in Spanje. Dit Spaans beschermd natuurgebied in het noorden van de provincie Cáceres   Extremadura , aan het westelijke uiteinde van de Sierra de Gredos . 

HET NATUURRESERVAAT LA GARGANTA DE LOS INFIERNOS 

Foto: Wikipedia

Het reservaat ligt tussen de noordwestelijke helling van de Sierra de Tormantos , de zuidwestelijke helling van de Sierra de Gredos en de Jerte-rivier . Gelegen aan het hoofd van de regio Valle del Jerte , is het de toegangspoort tot de autonome gemeenschap Extremadura vanuit de provincie Ávila .

Booking.com

Het reservaat heeft een overvloed aan watervallen, beekjes, natuurlijke poelen en grote poelen die zijn opgegraven door de cirkelvormige erosie van rivierwater. De hoge luchtvochtigheid draagt op zijn beurt bij aan het versterken van een vegetatie van grote ecologische waarde met ecosystemen van loofbossen, oeverbossen, bergbezems en alpengraslanden. De fauna is inheems en zeer overvloedig en herbergt verschillende bedreigde diersoorten.

 

Het klimaat biedt opmerkelijke contrasten, afhankelijk van de hoogte. Over het algemeen zijn de temperaturen niet extreem, met overvloedige matig koude winters en niet erg hete zomers. De regenval in het gebied varieert tussen de 1500 en 2000 mm per jaar, waarbij in de winter vaak sneeuw op de bergtoppen valt.

Dit komt heel dicht in de buurt van het landschap uit The Lord of the Rings en The Hobbit.

Vegetatie 

In de Garganta de los Infierno vinden we, vanwege de hoogtevariatie die schommelt tussen 600 en 2000 meter, een diverse vegetatie:

  • Loofbos: Met bomen zoals eik , meidoorn , aardbeiboom , kastanje of kers .
  • Bossen van Ribera: Door de overvloed aan waterlopen ontstaan tal van vochtige gebieden van waaruit boomsoorten zoals els , es en wilg worden gebruikt . In kleinere hoeveelheden, maar van groot belang vanwege hun schaarste, beschermde soorten zoals taxus , hulst en berk .
  • Alpine graslanden: Alpine graslanden worden gevormd op de pieken , met inbegrip van de Alphe , de Gentiaan , de heide en de berg saffraan .
  • Serrano bezem: De piornal is aangepast aan ongunstige omstandigheden struik, die groeit op hoge plaatsen of temperatuur van de bodemsamenstelling, is moeilijk om andere vegetatie te vinden.

 

Hoe kom je bij de Garganta de los Infiernos

Het Interpretatiecentrum van de Garganta de los Infiernos ligt naast de N-110 (de weg die door de Jerte-vallei loopt ), ongeveer 3 km van Cabezuela del Valle naar de stad Jerte vinden we aan de rechterkant een toegang aangegeven. Camping Valle del Jerte ligt ook in dat gebied van de rivier de Jerte.

 

Wat te zien

Twee van de meest bekende en spectaculaire punten van het Garganta de los Infiernos zijn het gebied van Los Pilones , met zijn gigantische cirkelvormige waterbronnen, en de Chorrero de la Virgen , een indrukwekkende waterval die het beste gezien kan worden vanaf Chorrero (hoewel in de zomer kan het droog zijn).

Vanuit het Interpretation Centre zijn er twee bewegwijzerde wandelpaden die de Garganta de los Infiernos oversteken.

De hoofdroute is gemarkeerd met in het geel en wit en is ongeveer 16 km lang. Het is een zeer mooie route die door het binnenste van het natuurreservaat loopt zodat u alle flora en fauna van de Garganta de los Infiernos kunt zien.

De tweede en kortere route, die naar Los Pilones leidt, is de bewegwijzering groen en wit en lineair is het ongeveer km 6 km heen en terug.

Ongetwijfeld de meest gelopen route naar Los Pilones is deze eenvoudige route, die je ook met wat grotere kinderen kunt lopen.

Als je goed oppast zie je misschien wel een van deze dieren dalrijk en zeer verschillend van elkaar.

de wilde kat , de genet , de otter , de berggeit en de vreemde desman , een zoogdier met watergewoonten dat heel moeilijk te zien is.

of zie je een van deze vogels vliegen merel , de gaai , de wielewaal , de hop en de langstaart . Roofvogels zoals de steenarend , de vale gier , de oehoe , de slechtvalk , de vlieger , de havik ,  de wespendief en de buizerdarend . Opvallend, hoewel helaas steeds zeldzamer, is de zwarte ooievaar .

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Wikipedia

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


 »