Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje » De Balearen » Het onontdekt Ibiza


Het onontdekt Ibiza

Bezoek het Onontdekt Ibiza: hier vind je onontdekte plekjes van het eiland Ibiza

Onontdekte plekjes op het Spaanse eiland Ibiza: de verborgen hotspots Ibiza. Het kan nog steeds! Er zijn nog steeds onontdekte plekjes op het Spaanse eiland Ibiza. Op deze plekken waar je eventjes alleen op de wereld bent/waant.Het eiland Ibiza lijkt steeds geliefder te worden.  Het is ook een prachtig eiland met mooie baaien, restaurants met het lekkerste eten en de beste en gekste feestjes en een heerlijke sfeer en daarbij hoeft een vakantie naar Ibiza helemaal niet duur te zijn! Hoe vaker je op Ibiza komt hoe meer onbekende plekken van het eiland je ontdekt. Het eiland Ibiza met haar prachtig blauwe zee, heerlijke goud gele stranden, hippe tentjes gewoon een eiland waar de vakantieganger graag verblijft. En er zijn nog steeds onontdekte plekjes op Ibiza te ontdekken en te beleven van ongerepte natuur en rust.

Ibiza strand beleef Spanje

De oorsprong van de naam Ibiza

In 902 toen de Arabische Moren het eiland innamen gaven die het eiland de naam Yebisah. In de twintigste eeuw werd het eiland vooral bekend doordat er kunstenaars en schrijvers op het eiland gingen wonen zoals Raoul Hausmann en Walter Benjamin en de Nederlandse schrijvers als Cees Nooteboom en Harry Mulisch waren hier ook te vinden.

Hier stel ik je een paar plekken van onontdekt Ibiza voor.

Booking.com

Het verborgen Atlantis, zelfs als je de weg weet

Locals houden zich stil over Atlantis, het verborgen stukje Ibiza dat zelfs nog lastig te vinden is als je weet waar het ongeveer is. Dit komt omdat het nog ongerept is en heel rustig. Het is een plek vol rotsen, sommige deels verzonken in de zee. Vroeger werden de rotsblokken van Atlantis gebruikt om Ibiza-stad mee te bouwen, nu zijn er kleine baaien ontstaan waar je heerlijk kunt poedelen in het water. Atlantis vind je door te navigeren naar Sa Pedrera via een zandweg naar een parkeerplaats. Verder kom je niet met de auto, dus moet je te voet naar beneden. De weg is steil, moeilijk begaanbaar en lang. Weet dus waar je aan begint, want je moet ook ooit weer naar boven. Kom je cirkels gemaakt van stenen tegen (hippies schijnen hier ceremonies te houden), dan ben je op de goede weg. Ga nog verder naar beneden tot Atlantis aan je voeten verschijnt…

de stad Ibiza

Aigua Blanques, favoriet onder de locals

Ook deze plek is lastig bereikbaar en daardoor relatief rustig, vooral aan de linkerkant van het strand, voorbij de rotsen. Vooral locals komen graag op dit goudgele zandstrand in het noordoosten van het eiland. Aigua Blanques is officieel een naaktstrand, maar je mag ook zeker met badkleding aan liggen. Vroeg in de ochtend geniet je hier van een prachtige zonsopgang en ook de onderwaterwereld is er heel mooi. Smeer je eens in met de modder van de kliffen, dit schijnt heel gezond voor je huid te zijn. Alleen met de auto kan je Aigua Blanques bereiken: rijd richting Cala San Vicente tot je een bord tegenkomt waar Aigua Blanques op aangegeven wordt. Sla rechtsaf de zandweg op en parkeer op de aangegeven plek. Vervolgens wandel je via een pad en trap het verborgen strand op.

Cala Xuclar, voor het typische Ibiza gevoel

Niet veel mensen kennen deze groene plek, op wat locals na, vrijwel onontdekt dus! Cala Xuclar is een adembenemend mooie kleine baai met ondiep kraakhelder water, verborgen tussen hoge rotsen. Langs het water staan wat vissershutjes, maar meer is hier niet te doen of te vinden. Zomers kun je er een vers visje bestellen bij het enige strandtentje dat er staat en met een koel drankje erbij en je voeten in het water is dat ook het enige dat je nodig hebt. Je komt bij dit onontdekte plekje op Ibiza door richting Portinatx te rijden en de afslag Cala Xuclar te nemen waar je via een heel steile weg bij de baai terecht komt.

FIETSEN IN IBIZA

De leukste manier van sightseeing is op de fiets!

Als je deze zonnige stad optimaal wil ontdekken, is de Ibiza Fietstocht langs de highlights perfect voor jou! Dit populaire eiland van de Balearen is de perfecte bestemming voor een vakantie met veel zon, prachtige stranden, onvergetelijke feesten, ongerepte natuur en leuke Spaanse plaatsjes. Tijdens onze nummer 1 Ibiza Fietstocht ontdek je de hoofdstad van dit eiland. De gids laat je met enthousiasme de leukste highlights en onbekende schatten zien.

Onontdekte plekjes op Ibiza om te overnachten

Misschien ben je nog niet bekend met deze accommodaties om je vakantie op Ibiza in door te brengen en boek je jouw volgende vakantie op een van deze mooie plekken.

 

Het weer op Ibiza

Ibiza kent zachte winters en warme zomers, met temperaturen rond de 15 graden in de winter en rond de 30 graden in de zomermaanden. Van half juni tot half september kun je hier perfect terecht voor een zonvakantie. In juli in augustus kun je hier lekker lang genieten van de lange zomeravonden, want dan koelt het ’s avonds nauwelijks af.

Eten en drinken op Ibiza

Tijdens de lange zomeravonden op Ibiza kun je genieten van de lekkerste gerechten met een goed glas wijn. Ik denk nog vaak terug aan de authentieke restaurantjes aan zee die ik ontdekte tijdens mijn autoritten langs de kust. In de gerechten op Ibiza proef je verschillende culinaire invloeden terug, zoals Arabisch of Afrikaans. Omdat ik een echte visliefhebber ben, kan ik vaak bij het zien van de menukaart lang twijfelen. Er zijn gewoon zoveel lekkere opties! Het water loopt me bijna in de mond als ik denk aan arròs a la bruta, rijst met inktvis of guisat de peix, een gerecht met verschillende soorten vis en aardappelen.

 

De Gastronomie op Ibiza

De typische gerechten op Ibiza zijn bijvoorbeeld:

  • Arroz a la marinera. Rijst 
  • Gamba’s Gegrild en besprenkeld met olijfolie
  • Burrida de ratjada
  • Raya guisada
  •  Bullit de peix , gekookte vis

 

Typische likeuren in Ibiza, deze worden gemaakt van inheemse kruiden:

  • Frígola
  • Hierbas Ibicencas
  • Palo 

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat kunnen we ondernemen op Ibiza

Bron: Zoover.nl

De vier Balearische Eilanden

Lees meer over de vier Balearische Eilanden: