Winteruitverkoop in Spanje


WINTERUITVERKOOP IN SPANJE

Winteruitverkoop - Dames opgelet het is weer zover zoals elk jaar begint op 7 januari, de dag na drie koningen de rebajas,  winteruitverkoop. Dan barst de rebajas,  winteruitverkoop in Spanje los.

De winteruitverkoop in Spanje begint van oudsher op 7 januari. Ontdek op Beleef-Spanje.nl alles over de rebajas c.q. uitverkoop!

VANAF 7 JANUARI WINTERUITVERKOOP IN SPANJE

De winteruitverkoop in Spanje begint zoals altijd na de feestdagen op 7 januari en de uitverkoop gaat tot eind februari.  Shop liefhebbers kunnen hun hart ophalen, kortingen beginnen met 20%, 30% en oplopend tot wel 50%. Aan het einde van de uitverkoop kun je vaak de beste koopjes vinden, met maar liefst 70% of 80% korting maar dat is dan wel op de rest wat nog niet verkocht is in deze sale tijd.

Booking.com

Vanaf 7 januari winteruitverkoop in Spanje

Gedurende jaren waren er op de televisie beelden te zien van gestresste koopjesjagers die uren voor de deuren van de El Corte Inglés warenhuizen wachten om daarna als eerste naar binnen te kunnen. Tegenwoordig is dat minder het geval en vinden er praktisch het hele jaar kortingen plaats.

De “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari of half maart en soms zelfs nog later. Voor de winkeliers is de winterkorting periode een van de belangrijkste van het land waarbij de hoogste omzetten worden gemaakt.

Net zoals bij de zomeruitverkoop (1 juni tot 31 augustus/half september) worden de ramen van winkels volgehangen met posters en borden met daarop de tekst “rebajas” en de typische percentages tussen de 30% en 80%, afhankelijk van de weken.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de wintermaanden en zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

 

Andere kortingsperiodes

Naast de winteruitverkoop (7 januari tot eind februari/half maart) heeft Spanje ook een traditionele zomeruitverkoop (1 juli tot eind augustus/half september) en de laatste jaren ook steeds meer de andere kortingsdagen afkomstig uit het buitenland, de “Black Friday” (rond 23 november) en “Cyber Monday” (rond 26 november). De data van deze laatste twee Amerikaanse kortingsdagen hangen af van de thanksgiving.

 

Sinds 2012 hebben de winkeliers de mogelijkheid om het hele jaar door kortingen aan te bieden. Toch zijn de van oudsher winter- en zomerkortingen nog steeds de drukste periodes van het jaar, in deze uitverkoop wordt nog steeds het grootste deel van de omzet behaald.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »