Beleef Spanje »  Reisblog Spanje


reisblog over spanje

reisblog spanje MET hotspots en persoonlijke tips

Blog Beleef Spanje - Hier vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over  Spanje!

Blog Beleef Spanje met veel informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

Op Reis Blog Beleef Spanje vind je informatie en tips over Spanje zoals bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

Blog Beleef Spanje met reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje ,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

April 2020

Plaatsen aan de Costa Blanca

De toeristische Costa Blanca was gedurende de maand januari 2017 ook even echt wit (blanca) gekleurd door de historische sneeuwval welke ervoor zorgde dat er op veel stranden voor het eerst in jaren weer sneeuw viel.

Lees meer »
Maart 2020

STEWARDESS MARIJE OP MISSIE:

Wat een drukte in de crewroom. Misschien lijkt het maar zo; de afgelopen dagen heb ik voornamelijk thuis doorgebracht, het voelt best raar om dan weer even onder de mensen te zijn. Normaal begroet ik mijn collega’s met en kus en kroel of we schudden elkaar de hand, nu volstaat de knipoog en de vertrouwde TUI Smile. We starten de briefing en praten met elkaar over onze missie. Want zo voelt de vlucht vandaag wel een beetje, als een missie.

Lees meer »

De flamenco jurk

De flamenco jurk, in Spanje bekend als "traje de flamenca", "traje de sevillana", "traje de gitana" of "traje de guitarra", is oorspronkelijk afkomstig uit Sevilla.

Lees meer »

De lente "primavera" in Spanje

Morgen 20 maart zal de lente officieel om 04.50 uur beginnen (03.50 uur op de Canarische Eilanden). Een periode van het jaar waar veel mensen naar uitgekeken hebben en welke dan eindelijk is gekomen. De lente zal dit jaar precies 92 dagen en 18 uur lang, iets meer dan 3 maanden dus, gaan duren voordat de zomer op 20 juni  zal beginnen. Pas 10 dagen later in de nacht van 30 op 31 maart wordt de klok een uur vooruit gezet naar de zomertijd.

Lees meer »

FIGUERES

Dalí’s belangrijkste erfenis aan de stad Figueres is het theater-museum dat zijn naam draagt. Het is een van de populairste musea in Europa en is reden genoeg om de stad op elk moment van het jaar te bezoeken.Maar Figueres, de hoofdstad van de regio Alt Empordà, is ook een belangrijk centrum van cultuur, gastronomie en winkelen en heeft de meer avontuurlijke bezoeker veel te bieden. Hier presenteren we een korte gids voor de stad, in de voetsporen van Dalí.

Lees meer »

VERTICALE TUINEN

Verticale tuinen zijn indrukwekkend en laat stedelingen, terwijl ze zijn omringd door vegetatie genieten van de voordelen van de stad, deze tuinen hebben ook vele onvermoede voordelen zoals de absorptie van energie van de zon, die helpt om de stad te reguleren temperaturen door evapotranspiratie. De vele planten in de verticale tuinen helpen ook bij het bevorderen van de biodiversiteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit door het aantal deeltjes in de lucht te verminderen en ook het verkeer geluidsniveau met 10 dB te verminderen. 

Lees meer »

Málaga: Meer dan een stad bij het strand

De toeristen die hier tien, twintig jaar geleden voor het laatst zijn geweest, komen terug in een andere stad. De haven was het vertrekpunt voor de veerboot naar Noord-Afrika, het vliegveld was slechts de toegangspoort naar de Costa del Sol of de kortste route naar een huurauto om daarmee zo snel mogelijk aan te komen bij het Alhambra in Granada, de Giralda - klokkentoren van Sevilla of in de Mezquita van Córdoba.Maar kijk nu. Málaga flaneert alsof het nooit anders heeft gedaan. Aan het eind van de dag, als de zon is verdwenen in Andalusië, ergens tussen Torremolinos en Sevilla, gaan de Malagueños vanuit de vernieuwde haven hun eigen stad bekijken. Vanaf Muelle Uno (Pier 1) zien ze op de heuvel het uitgelichte Alcazaba, het paleis annex fort van de Moren. En even links daarvan de linkertoren van de kathedraal, die met enig mededogen La Manquita ('de éénarmige dame') wordt genoemd, omdat de rechtertoren nooit is afgemaakt.

Lees meer »

Verkeersregels fiets Spanje

Er gaan steeds meer mensen naar Spanje om te fietsen. Heerlijke natuur, prachtige steden en veel kuststroken dat alles wisselt zich  in rap tempo af. Als je van plan bent om te gaan fietsen in Spanje? Dan is het wel goed om te weten welke verkeersregels  er gelden dan het is wel een beetje anders dan in Nederland. 

Lees meer »

De Stranden in Cambrils

Het stadje beschikt over ondiep, kalm water dat perfect is voor kinderen. De strandboulevard loopt tot in Salou en is een van de mooiste plaatsen van het stadje. Mensen genieten er te voet, met de fiets of met rolschaatsen van het mooie uitzicht en van de vele mogelijkheden tot ontspanning.

Lees meer »

Reisindrukken Cambrils

Cambrils heeft een kustlijn van negen kilometer met prachtige stranden aan de Costa Dorada toegankelijk via de strandboulevard van het stadje. Het belangrijkste strand is het goudkleurige El Regueral met fijn zand, rustig water en alle faciliteiten, zoals strandbars en douches. Om die redenen is het een populair strand onder gezinnen.

Lees meer »
Februari 2020

Met water koken in Spanje

Op het moment dat je in Spanje pasta, rijst of soep wilt maken of zelfs koffie en thee wilt zetten vragen veel mensen zich in Spanje af welk water het beste is om te gebruiken. De een doet niet moeilijk en gebruikt gewoon het drinkbare kraanwater en zegt dat daar niets mis mee is.

Lees meer »

Rijbewijs verlengen Spanje

Naast de functie als legitimatiebewijs (het bewijs van de bevoegdheid tot het besturen van een voertuig) dient het rijbewijs in verschillende landen ook als identiteitsbewijs, een bewijs waarmee men bij autoriteiten en andere belanghebbenden kan aantonen wie men is. In Noord-Amerika is het rijbewijs zelfs het voornaamste identiteitsbewijs. Ook in Nederland heeft het deze status (maar niet als bewijs van nationaliteit of rechtmatig verblijf in het land). In België geldt het rijbewijs niet als identiteitsbewijs.

Lees meer »

WAT IS DE IDEALE VAKANTIE BESTEMMING IN MEI

De Balearen zijn Spaanse eilanden in de Middellandse zee. Naast het bekende Mallorca en Ibiza is er ook nog Menorca. Misschien de minst bekende van de drie, maar doet op geen enkel punt onder voor de andere eilanden. Menorca biedt de meeste rust en ontspanning, door de talloze beschutte baaitjes met mooie zandstranden. 

Lees meer »

'Necroturismo' - toeristisch bezoeken van begraafplaatsen

Je hebt in Spanje veel soorten toerisme: strand, gastronomisch, natuur, cultuur, zuipen, feesten en nu ook … necroturismo in het Spaans of het toerisme naar begraafplaatsen. Het is niet iets dat alleen in Spanje gedaan kan worden uiteraard maar er is een groeiend aantal toeristen die geïnteresseerd zijn in een of meerdere bezoekjes aan beroemde, mooie en prachtig gelegen begraafplaatsen. Hier vind je een kleine selectie van mooie begraafplaatsen die in Spanje te vinden zijn.

Lees meer »

Floración de Cieza het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia

Officieel vindt de ‘Floración de Cieza’ plaats tussen 22 februari en 22 maart maar het warme weer heeft ervoor gezorgd dat de perziken al aan het bloeien zijn waardoor de velden in Murcia prachtig roze gekleurd zijn. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

Lees meer »

Wat als ik paspoort of id kaart kwijt ben in het buitenland

Een nooddocument kan een noodpaspoort zijn of een laissez-passer. Een nooddocument krijgt u alleen als u kunt aantonen dat het om een noodsituatie gaat. In de regel kunt u een nooddocument alleen aanvragen tijdens kantooruren. Een nooddocument is alleen geldig als reisdocument voor de reis waarvoor het is uitgegeven. Het kan enkele dagen duren voordat u het nooddocument in uw bezit heeft.

Lees meer »

Hoe zit het eigenlijk met het weer op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden horen officieel bij Spanje maar wat betreft het klimaat heeft deze archipel niets met Spanje te maken en kan dit meer vergeleken worden met het klimaat in Afrika, mede omdat de eilanden geografisch bij dat continent liggen. Voordeel van de Canarische Eilanden is dat het over het algemeen in de winter warmer is dan op het Spaanse vasteland terwijl het in de zomer weer koeler of aangenamer is.

Lees meer »

WEET JIJ WAAROM DE SPANJAARDEN GEEN HAHAHA MAAR JAJAJA GEBRUIKEN

Nou ja als je vaak in Spanje komt of er zelfs woont, dan weetje dat verschillende dingen nu eenmaal anders zijn. Daar de Spanjaarden ook graag en veel lachen willen ze het natuurlijk ook opschrijven. En dat ze geen hahaha zoals in Nederland en België wordt geschreven maar inplaats daarvan jajaja. Maar beiden betekent precies hetzelfde alleen is de “h” een zogenaamde stomme “h” die niet uitgesproken wordt als (h)ola en h)olanda.

Lees meer »

Heerlijk rustige plaatsjes aan de kust van Spanje

Ja, je kent zeker ook wel het liedje " ’t was aan de Costa del Sol" (tingelingeling) maar daar vond ik het strand toch wel wat te vol (tingelingeling).  Maar Spanje dit prachtige zonovergoten vakantieland heeft ook knusse plaatsjes aan de kust waar je nog de échte Spaanse sfeer voor vindt.

Lees meer »

Motorrijtuigenbelasting in Spanje

De Impuesto Municipal de Vehículos de Tracción Mecánica (IVTM) ofwel Gemeentelijke belasting van voertuigen van mechanische tractie werd meer dan 30 jaar geleden gecreëerd en genereert jaarlijks een omzet van meer dan 2 miljard euro voor de gemeenten in Spanje.

Lees meer »

De beste paella restaurants van Spanje

Naast een website bestaat er ook een smartphone app en wordt er elk jaar een op papier gedrukte gids gepubliceerd met daarin de beste paella restaurants van Spanje. Zoals te verwachten liggen praktisch alle beste restaurants die de authentieke paella serveren in de Valencia regio, de bakermat van het Spaanse rijst en vis gerecht.

Lees meer »