Beleef Spanje »  Reisblog Spanje


reisblog over spanje

Zoek je vakantie tips en inspiratie over Spanje? Beleef Spanje dé online reisgids over Spanje!

Op Blog Beleef Spanje vind je al het reis en vakantienieuws van Spanje dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

Blog Beleef Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.

Cartuja-klooster

Het koninklijke klooster van Nuestra Señora de la Asunción de la Cartuja, op iets meer dan twee kilometer van het centrum van Granada, is een groot religieus complex dat drie eeuwen lang de kartuizer monniken huisvestte. Dit klooster is een van de belangrijkste werken van de Spaanse barok .

Lees meer »

VENDIMIA FESTIVAL - JEREZ

Het festival dateert uit 1948 en is relatief nieuw voor een Spaans feest. Het wordt gehouden in een weekend zo dicht mogelijk bij 8 september. De eerste druiven kunnen een week of twee eerder worden geplukt, vooral als het weer erg droog en zonnig is geweest. Vaak is de oogst een week te laat en duurt ongeveer een maand.

Lees meer »

Wildkamperen in Spanje

Vele kiezen er liever voor om met de camper op pad te gaan of met de auto en de tent om ergens in de natuur te slapen. Maar het wildkamperen is in de regel niet toegestaan in Spanje.

Lees meer »

Sóller

In het verleden werd Sóller een zeer welvarende stad dankzij de teelt van sinaasappelbomen , hoewel de groei ernstig werd vertraagd omdat het vanwege de bergen geïsoleerd was van de rest van het eiland.

Lees meer »

Sóller trein - Tren de Sóller

Aan het begin van de 20e eeuw was Sóller een kokende stad geworden met een bloeiende industrie die alleen werd tegengehouden door de geografische isolatie veroorzaakt door de ligging tussen de bergen van de Sierra de Tramuntana.

Lees meer »

Grotten van Drach op Mallorca

Met een route van meer dan 1.000 meter door de majestueuze grotten van Drach vinden we verschillende kamers van verschillende grootte waarin stalactieten en stalagmieten op een wilde en wanordelijke manier zweven om onmogelijke vormen te creëren.

Lees meer »

Pollença

Het stadje Pollença, gelegen in het noordelijk deel van Mallorca is een rustige stad met 15.000 inwoners. Pollença ligt aan de voet van de Serra de Tramunturu en wordt ook wel de geheime stad van Mallorca genoemd. Kronkelende, hellende straatjes en huisjes met Arabische dakpannen… deze historische stad is rijk aan geschiedenis en er hangt een aangename sfeer.

Lees meer »

Klimaat en temperaturen Canarische Eilanden

De Canarische eilanden liggen zoals je weet voor de westkust van Afrika waardoor het klimaat afwijkend is van het vasteland van Spanje. Dit houdt in dat het in de winter gemiddeld warmer is dan op het vasteland en in de zomer juist minder heet.

Lees meer »

Spanje in de zomer

Een oceaan - de Atlantische Oceaan - en twee zeeën - de Cantabrische en de Middellandse Zee. De bijna 8.000 kilometer kustlijn van Spanje heeft veel te bieden. Een bezoek aan de vuurtorens in Galicië, duiken aan de Costa Brava, zeilen over de turquoise wateren van de Balearen en genieten van baaien zoals Turqueta en Caló des Moro, kijken naar de zonsondergang over baaien zoals die in San Sebastián, genieten van de sfeer aan de Costa del Sol of liggend op vulkanische stranden op de Canarische Eilanden. Meer dan 600 uitzonderlijke stranden wachten op je, want jaar na jaar behoudt Spanje zijn positie als wereldleider op het gebied van Blauwe Vlag-stranden .

Lees meer »

Smaken van de zee in Cadiz

De gastronomie in Cadiz bestaat voornamelijk uit zeevruchten en combineert de meest traditionele recepten met innovatieve creaties die zelfs nieuwe voedingsmiddelen zoals plankton bevatten. We zullen je helpen enkele smaken te identificeren die je tijdens je vakantie kunt proberen.

Lees meer »

De Teek in Spanje

Een niet met bloed volgezogen teek is slechts een paar millimeter groot. Als een volwassen vrouwtje zich helemaal volgezogen heeft met bloed, kan ze meer dan een centimeter groot worden.

Lees meer »

De mosca negra in Spanje

Deze zwarte vlieg leeft in rivierbeddingen en plaatst zijn larven in vegetatie die in contact staat met zoet water. Door de reiniging van deze kanalen niet correct uit te voeren, hebben deze insecten zich vermenigvuldigd. Hoge temperaturen hebben ook geleid tot een vroeg uitkomen, evenals de geleidelijke verdwijning van hun roofdieren: zwaluwen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Lees meer »

Kalimotxo of Calimocho

De calimocho is meestal in alle feesten en vieringen in Spanje. Deze cocktail van rode wijn en koolzuurhoudende cola is echter ook bekend in andere landen zoals Argentinië, waar het 'heavy metal' wordt genoemd. 

Lees meer »

Badplaatsen in de regio Murcia

Cartagena biedt fascinerende culturele bezoeken, zoals het Romeinse theatermuseum en het onderwaterarcheologisch museum. Met meer dan 40 kilometer kustlijn vind je gezinsvriendelijke stranden en ongerepte natuurgebieden, zoals het natuurpark Calblanque.

Lees meer »

LA NOCHE DE SAN JUAN IN SPANJE

De nacht van San Juan of de midzomernacht, is een oud en traditioneel feest in veel Europese landen. In Spanje is het traditie om de zomer te verwelkomen met vele kampvuren en door knallende rotjes te gooien.

Lees meer »

Galicië - Playa de las Catedrales

Galicië » Playa de las Catedrales ligt noordwestelijk van Spanje in het Nederland wordt het wel het strand van de kathedralen genoemd. Playa de las Catedrale heeft zijn naam te danken aan de toeristenindustrie, dit mooi stukje strand ligt in Ribadeo, provincie Lugo,  Cantabrische kust, rond tien kilometer westelijk van de stad Ribadeo. Het is door het regionale ministerie van Milieu van Xunta de Galicia uitgeroepen tot natuurmonument .

Lees meer »

Autoroute langs de Baskische kust

Als rijden op langzame en zigzaggende wegen geen probleem is, raden we je aan om een van de mooiste autoroutes van Spanje te nemen. De unieke schoonheid die de landschappen van de Baskische kust bieden, zal meer dan genoeg beloning zijn om de meest authentieke dorpjes in de omgeving te leren kennen. De historische geplaveide rompen, de onophoudelijke stroom van mensen die de havens vullen en de heerlijke spiesjes van de tavernes zullen u overtuigen.

Lees meer »

Madrid de Aardbeien trein

De Historische Treinen of wel de Aardbeientrein , begint op 19 juni tot 31 oktober , zo heeft de regering regionaal gemeld in een verklaring. De Aardbeientrein herdenkt de start van de eerste spoorlijn in Madrid, deze treinreis omvat een reis met een historische trein en een dag in Aranjuez , een stad die in 2001 door UNESCO is uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed .

Lees meer »

De 6 mooiste Spaanse campings

Deze camping, zeer gewaardeerd door onze klanten, valt op door zijn spectaculaire ligging, in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido. Hier kunt u kiezen tussen een verblijf in een tent of in een houten huis en elke ochtend genieten van een vers gekookt ontbijt op het terras met uitzicht op de vallei.Met je batterijen opgeladen, begin je je een weg door het park, waar je gletsjers zult vinden die zijn uitgehouwen in het karstlandschap, canyons, watervallen, plateaus, bergen en diepblauwe meren.

Lees meer »

Kwallen aan de Spaanse costas

Kwallen worden gevonden over de hele wereld en dus ook langs de Spaanse kust en stranden. De meest voorkomende kwallen in Spanje zijn de parelkwal of lichtende kwal (Pelagia Noctiluca) (in het Spaans medusa luminescente of clavel) en de Portugese Man of War (Physalia physalis) of Portugees oorlogsschip (in het Spaans carabela portuguesa of falsa medusa). Daarnaast kun je ook de “medusa velero” zien ofwel het ongevaarlijke Bezaantje.

Lees meer »

CANAL DE CASTILLA - HET KANAAL VAN CASTILLIE-ROUTE

Een kunstmatige vaarroute van meer dan 200 kilometer die door de provincies Palencia, Burgos en Valladolid loopt en profiteert van het water van verschillende rivieren. Het kanaal is gemaakt om goederen van dit deel van het binnenland van Spanje naar de havens in het noorden van het land te kunnen vervoeren.

Lees meer »

Route van de Spaanse taal

Het ontdekken van de oorsprong van het Spaans door de bezienswaardigheden op de Route van de Spaanse taal te bezoeken, is een gelegenheid om de monumentale schoonheid en landschappen te verkennen van de verschillende steden en plaatsen in Spanje die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals Ávila, Salamanca, Alcalá. de Henares of de kloosters van San Millán de la Cogolla. 

Lees meer »

Een roadtrip langs de Spaanse oostkust

De door ons voorgestelde route loopt van Barcelona naar Cabo de Gata (in de zuidelijke provincie Almería, Andalusië), voornamelijk over de mediterrane snelwegen (A-7, AP-7) met korte tochten over zijwegen om van het landschap te genieten of om prachtige  bezienswaardigheden te bekijken.

Lees meer »

De Spaanse politie

Veel buitenlanders denken nog altijd dat de Guardia Civil een soort paramilitaire organisatie is met buitengewone machten om de bevolking te terroriseren. Een beeld dat misschien correct was tot de jaren 70 van de vorige eeuw maar dat beeld is momenteel niet meer correct.

Lees meer »

De Spaanse route 66

Je reis begint in de stad Barcelona, zeker een van de van de belangrijkste en mooiste steden van Europa, een stad vol cultuur en een spannend nachtleven. Bezoek zeker de prachtige kathedraal en de verschillende rare ronde gebouwen van de architect Antoni Gaudi. 

Lees meer »

Ontdek de Bohí-vallei en zijn steden

Volgens UNESCO laten de kerken van deze vallei belangrijke ontwikkelingen zien van de romaanse kunst en architectuur en zijn ze getuige van een diepe culturele uitwisseling door middeleeuws Europa en de bergachtige barrière van de Pyreneeën. Bovendien zijn ze een puur en samenhangend voorbeeld van romaanse kunst in een praktisch ongerepte landelijke omgeving. 

Lees meer »

Fietsen op Mallorca

Het bekende gebergte Serra de Tramuntana is uitstekend voor een mooie fietstocht over het Spaanse eiland Mallorca. Je hebt hier verschillende niveaus en prachtige vergezichten over ruige kusten en natuurlijk de blauwe zee waardoor het eiland wordt omringd. Dit populaire fietsgebied is zelfs opgenomen in de World Heritage Status van UNESCO.

Lees meer »