De kampeertrends voor volgend jaar


Kamperen is en blijft toch een van de geliefdste vakanties voor de Belgen maar vooral voor de Nederlanders. Al hoewel kamperen eigenlijk in de basis al tientallen jaren hetzelfde is. Dat betekend: met een tent of caravan naar een camping, toch zijn er elk jaar wel weer nieuwe trends te zien.

Dit zijn nu de kampeertrends voor volgend jaar

Mooie spullen

Wie over de Kampeer en Caravanjaarbeurs loopt, wordt onmiddellijk hebberig. Camping spullen zijn allang niet meer vooral functioneel. Nee, design heeft definitief zijn intrede gedaan als een van de nieuwste kampeertrends. Neem het camping servies van Bo-Camp

DE KAMPEERTRENDS VOOR VOLGEND JAAR

Delfts Blauw of Mix en Match in allerlei hippe dessins. Gemaakt van onverwoestbaar Melamine en ook prima thuis te gebruiken. En vergeet die spuuglelijke witte inklaptafels. Houtlook en natuur is de trend voor 2020. Maar dan wel bestand tegen de Hollandse zomers. Uren in de regen staan? Geen probleem. De tafels zijn gemaakt van glasfiber. Superlicht, ijzersterk. Maar natuurlijk kan die percolator nog steeds mee.

Booking.com

Loungen

De klassieke kampeerder die jaar in jaar uit naar de camping in Spanjek rijdt, bestaat steeds minder. Zeker jonge mensen gaan het ene jaar hiken, het andere jaar op stedentrip en het daar daarop kamperen, want er zijn kinderen. Die groep wil best investeren in goede camping spullen, maar dan moet die lounge stoel ook te gebruiken zijn op het balkon. Andersom willen moderne kampeerders ook luxe op de camping. Loungen is een van de kampeertrends en afzien is er niet meer bij.

 

De buscamper

Campers zijn bezig met een ongekende opmars. Dit jaar worden er 2000 nieuwe campers verkocht en komen er nog eens 8000 jonge occasion campers naar Nederland. In tien jaar tijd is het aantal campers verdubbeld. Dit jaar ziet Camp & Go dat de buscampers steeds populairder worden. Voor het geld hoef je dat niet te laten. Een volle Volkswagen T6-camper kost net zoveel als een traditionele camper. Een buscamper biedt weliswaar minder ruimte, maar je bent veel wendbaarder. Ook is zo’n busje het hele jaar door goed te gebruiken.

Daktent

In diezelfde kampeertrend past de daktent. Wel het kampeergevoel, maar geen bus die alleen maar in de weg staat. Wie een stevige auto heeft, koopt voor minder dan 2000 euro een forse daktent. De tent past op vrijwel elke auto en is letterlijk in een paar minuten uit te klappen. Door de hoogte slaap je koel en comfortabel. Dare to be different heeft stoere exemplaren. Zeer geschikt voor trektochten of een weekendje weg naar een leuke camping. Via daktent.nl kun je de tent ook huren.

Daktent - Beleef Spanje

De deelcamper

En de laatste van de vijf kampeertrends is de deelcamper. Verwar dit niet met een deelauto of andere deelplatforms. Bij Deelcamper.nl koop je met drie andere mensen samen een gloednieuwe camper. Je legt allemaal een bedrag tussen de 25.000 en 30.000 euro in.  Zo hoef je niet in je eentje 100.000 euro te betalen en na vijf jaar krijg je gegarandeerd weer 5000 euro terug voor jouw deel van de camper.
Bij de aanschaf spreek je een schema af met de drie andere kopers. Elke jaar geldt een andere schema. Na vier jaar ben je een jaar op vakantie geweest, zegt Deelcamper.com. Genoeg weken dus om al die mooie campings en camperplekjes veraf en dichtbij te ontdekken. 
Hygiëne-issues? Nergens voor nodig. Elke koper heeft z’n eigen matras en wc-bril. Verzekering, kilometers, onderhoud? Allemaal inbegrepen. Eigenlijk hoeft er alleen nog maar brandstof in de camper.

Bron: Zoover.nl en ANP

Dit Is misschien ook interessant:


«   »