Palau Dalmases


Palau Dalmases

Barcelona, Spanje

Dit voormalige barokke paleis aan de historische Calle Montcada is een zeldzaam architectonisch juweeltje en was ooit de ontmoetingsplaats van een aristocratische wetenschappelijke samenleving.  

PALAU DALMASES IS EEN VAN DE mooiste 17e-eeuwse paleizen in Barcelona , gelegen aan de historische Calle Montcada. Deze straat, wereldberoemd vanwege het Picasso Museum, was ooit het hart van de meest prestigieuze wijk van de stad, waar rijke families en verheven kooplieden ervoor kozen om hun gotische woningen te bouwen.

Palau Dalmases Barcelona, Spanje - Beleef Spanje

De gevel van het gebouw dateert uit de 14e eeuw, maar de barokke architectonische juweeltjes van het paleis zijn nadat het werd gerenoveerd door een rijke koopman en edelman Pau Ignasi Dalmases, die er tussen 1690 en 1705 woonde.

Gedurende deze tijd was het paleis de ontmoetingsplaats van de Academy of Desconfiats (Academy of the Distrustful), een wetenschappelijke samenleving die in 1700 door een groep aristocraten in Barcelona werd opgericht om taal, cultuur, geschiedenis, literatuur en filosofie te studeren. 

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

De leden, bekend als 'Els savis del Born' ('De wijze geboren'), genoten van voortreffelijke vergaderingen rond de rariteitenkabinet en muziekinstrumenten van het paleis. 

Palau Dalmases Barcelona, Spanje
Palau Dalmases Barcelona, Spanje

Tegenwoordig opereert het historische Palau de Dalmases als een locatie voor flamenco-optredens, maar heeft het enkele van zijn originele schatten behouden, zoals de barokke binnenplaats en de salomische zuilen op de trap, waar je een fries vindt met het mythologische verhaal van Neptunus wagen. 

Booking.com

Het is een van de weinige civiel-historische monumenten van deze artistieke stijl die in Catalonië is overgebleven, aangezien het grootste deel van het monumentale erfgoed uit die tijd verloren is gegaan door de vernietiging van oorlogen en de gestage tijdsverloop. 

Adres

20 Carrer de Montcada

Barcelona, Spanje

 

Bekijk op Google Maps 

Bezoek website 

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »