Beleef Spanje » Wat te doen en te zien aan de Costa Brava


WAT TE DOEN EN TE ZIEN - COSTA BRAVA

Leuke dingen om te ondernemen aan de  Costa Brava.

De Costa Brava heeft vele leuke bezienswaardigheden en attracties. Bekijk hier de tips en de wetenwaardigheden van de Costa brava.

De Costa Brava heeft een enorm gevarieerd landschap en ook de pittoreske dorpjes en de betoverende steden, die met elkaar voor een kleurrijke mengelmoes zorgen. Naast de verschillende centra van het massatoerisme vind je er ook nog steeds oud aandoende vissersdorpjes en schilderachtige dorpjes.

WAT IS ER TE DOEN EN TE ZIEN AAN DE COSTA BRAVA - BeleefSpanje

Lekker eten aan de Costa Brava

Restaurant El Bulli in Roses, waar chefkok Ferran Adrià met zijn moleculaire keuken culinaire geschiedenis schreef, is inmiddels gesloten. Toch wordt er in Catalonië nog altijd op hoog niveau gekookt. En dat geldt zeker voor de omgeving van de Costa Brava. Behalve het tweesterrenrestaurant Miramar in Llancà heeft ook de Celler de Can Roca in Girona naam gemaakt. Het kreeg niet alleen drie Michelin sterren, maar werd ook uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Wie hiervan wil genieten, zal lang van tevoren moeten reserveren.

costa Brava - Beleef Spanje

Wijnproeven aan de Costa Brava

Al meer dan 2000 jaar wordt er wijn verbouwd in het achterland van de noordelijke Costa Brava, de Empordá. Nadat in de 20ste eeuw overwegend eenvoudige wijnen zijn gemaakt, is hier nu een jonge generatie wijnbouwers aan het werk die inzet op kwaliteit en karakter. Ze zijn nog niet door een groot publiek ontdekt, maar in hun bodega’s bieden ze wel degelijk wijnen van voortreffelijke kwaliteit. Uniek voor heel Spanje is de combinatie van intensieve zonneschijn, de Middellandse Zee, en de grote verscheidenheid aan bodemsoorten – van zwarte leisteen en graniet tot leem en zand. Maar de belangrijkste bondgenoot van de wijnbouwers is de tramuntana, de koude noordenwind, die met snelheden van soms 120 km per uur langs de noordelijke kust waait. Hij vaagt alle vochtigheid weg, waardoor schimmels of andere ziektekiemen geen kans krijgen.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

De botanische tuinen van de Costa Brava

Groeien er aan de Costa Brava alleen maar pijnbomen, amandelbomen, olijven en mediterrane planten als rozemarijn? Soms lijkt dat inderdaad zo, maar de omgeving tussen Lloret de Mar en Blanes is ook gezegend met tal van andere planten: in de nabije omgeving van de belangwekkende, door de Duitse koopman Karl Faust aangelegde botanische tuin Mar i Murtra strekt zich ook de cactustuin Pinya de Rosa met duizenden stekelige exoten over de rotshellingen aan de kust uit. Nog een andere groene oase wordt gevormd door de Jardins de Santa Clotilde nabij Lloret, die zijn aangelegd in de stijl van een Italiaanse renaissancetuin.

costa Brava - Beleef Spanje

Delicatesse van de Costa Brava: ansjovis

Van de menukaart in de plaatselijke restaurants is hij niet weg te denken: de heerlijke ansjovis – in het Catalaans ’anxoves’ – die vooral wordt gevangen en verwerkt in de omgeving rond L´Escala. Zijn bijzondere smaak heeft de ansjovis te danken aan het traditionele inlegprocédé in zout. Als je geïnteresseerd bent hoe deze bereiding precies verloopt, kun je een kijkje nemen in het fraaie Museu de l’Anxova. In dit bastion van de ansjovisindustrie wordt aan de hand van gereedschappen, een oude boot en tal van foto’s een beeld gegeven van de geschiedenis en het bereidingsproces van de ansjovis.

Bron: ANWB CAMPING

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Op vakantie  naar Spanje


Ontdek Spanje op z'n Hollands!


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Campings in Costa Brava


Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava?