Beleef Spanje » Feesten, Evenementen en sport Manifestaties in Spanje


Feesten & evenementen in Spanje

Feesten, Evenementen & Sport Manifestaties in vakantieland Spanje

Beleef en geniet van de Spaanse Feesten, Evenementen en Sport Manifestaties

 Informatie en Tips over Feesten, Evenementen en Sportmanifestaties in Spanje

Feesten - Evenementen - Sport in Spanje , wat en wanneer – Spanje kent een groot aantal jaarlijks terugkerende feesten, evenementen en sport manifestaties. Deze culturele, traditionele en sportieve evenementen in Spanje maken samen een omvangrijke agenda.

De bekendste en traditioneelste feesten, evenementen en sport manifestaties in Spanje vind je hier op deze pagina " Spaanse feesten en evenementen" , met dé daarbij behorende informatie. 

Spanje is het land van de fiestas (feesten) en verschillende van deze feesten zijn zelfs wereldberoemd. Zoals bijvoorbeeld de "Fiestas de San Fermín" waarbij, bij ons vooral het stieren rennen bekend is, of het tomaten gooien feest "La Tomatina"  in Buñol, Valencia of flamenco dansen in de prachtige stad Sevilla. Hier de bekendste en traditioneelste feesten van Spanje

HIER DE KALENDER VAN ALLE FEESTEN, EVENEMENTEN & SPORT MANIFESTATIES

De feesten " fiëstas in Spanje

Fiëstas - feesten in Spanje

FIESTAS IN SPANJE

Je zult je niet vervelen in Spanje omdat er het hele jaar door zoveel populaire festiviteiten zijn. Er is altijd iets interessants aan de hand. Het begint allemaal vlak na Kerstmis met de optochten van de Drie Koningen, die cadeaus voor de kinderen achterlaten (aan de vooravond van 6 januari). In februari heb je normaal gesproken het kleurrijke carnaval (de beroemdste zijn die van Cadiz en Santa Cruz de Tenerife). In maart kun je je verbazen over de enorme beelden van papier-maché die tijdens het Fallas-festival in Valencia in vlammen opgaan. Rond april heb je de plechtigheid van de Paasweek en de vrolijkheid van de aprilbeurs. En in de zomer (wanneer de meeste festiviteiten plaatsvinden in Spanje), kunt u genieten van de vuurtjes van San Juan, de traditionele stierenrennen van San Fermín of het tomatenfestival Tomatina. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de populairste festiviteiten in Spanje, maar u kunt ook andere interessante tradities vinden, zoals paardenrennen op het strand (in Sanlúcar de Barrameda), middeleeuwse markten, wijnoogstfestivals of de afdaling van de Sella-rivier (in Asturië) in een kano. Zoals je hieronder kunt zien, bieden we meer dan 250 festiviteiten om uit te kiezen. Klik gewoon op de afbeelding of tekst die u wilt om meer informatie te vinden over elk van deze evenementen.

Booking.com

Culturele dingen om te doen

CULTURELE DINGEN OM  TE DOEN

Zin om naar een internationaal filmfestival te gaan, te genieten van de nieuwste trends op een internationale modeshow, of alle artistieke en culturele opties te ontdekken in de Spaanse stad die je gaat bezoeken? Kijk hier eens als je van kunst, schilderkunst, muziek, mode, theater- en dansfestivals of filmfestivals houdt, onder andere. Zelfs als u niet op zoek bent naar iets specifieks, moet u zelfs onze evenementenkalender bekijken. Er is voor elk wat wils, dus je zult zeker een hele culturele wereld ontdekken. Spanje wacht op je - noteer je favoriete evenement op de kalender en kom snel naar ons toe! Je kunt kiezen uit een prestigieuze zomercursus, een folkgala of een muziekfestival. Er is een hele reeks activiteiten om het hele jaar door van te genieten.

SPORTEVENEMENTEN in SPANJE

SPORTEVENEMENTEN in SPANJE

Voetbal in Spanje? Natuurlijk! We hebben La Liga en teams in de Champions League, geweldige teams zoals FC Barcelona en Real Madrid ... Maar er zijn nog veel meer sporten in Spanje: motorraces en wereldkampioenschappen Formule 1; belangrijke atletiekkampioenschappen; marathons; de beste zeil-, windsurf- en kitesurf wedstrijden; en de Vuelta Ciclista - wielerwedstrijd door Spanje, om er maar een paar te noemen. Voetbal Je kunt overal in Spanje van genieten. En dit jaar spelen FC Barcelona, ​​Real Madrid, Atlético de Madrid en Sevilla FC allemaal de Champions League. Je kunt de datums vinden voor de belangrijkste wedstrijden hieronder. Motorsport en Formule 1 Drie MotoGP World Championship-races worden gehouden in Spanje: in de circuits van Jerez de la Frontera (Cadiz), de regio Valencia en MotorLand Aragón (Teruel). En het Montmeló Circuit in Barcelona is een klassieke locatie om het wereldkampioenschap Formule 1 te bekijken. Atletiek Als je van hardlopen houdt, zul je van deze evenementen genieten. Er zijn veel stadsmarathons zoals die in Madrid en Barcelona, ​​en veel leuke pistes. En als je van extreme wedstrijden houdt, mis dan het Ironman-evenement op Lanzarote niet. Het zeilen Spanje is een paradijs voor liefhebbers van regatta's. Vooral in de zomer zijn er veel, en je kunt ook veel windsurf- en kitesurf wedstrijden vinden. Andere sporten Onderstaande kalender bevat andere sporten zoals golf, skiën, paardrijden, wandelen, etc. De inhoud wordt voortdurend bijgewerkt, zodat u de datums en locaties voor uw favoriete evenementen kunt vinden.

Dit Is misschien ook interessant:

Bron: Spain.info