Puerto del Suspiro del Moro


PUERTO DEL SUSPIRO DEL MORO

Muhammad XII , de laatste Moorse sultan van Granada. De legende gaat dat toen Mohammed XII in ballingschap ging, hij een rotsachtige prominente plek bereikte die een laatste blik op de stad Granada gaf. Hier hield hij zijn paard in en bekeek voor de laatste keer het Alhambra en de groene vallei die zich beneden uitspreidde.

PUERTO DEL SUSPIRO DEL MORO

De legende gaat dat toen Mohammed XII in ballingschap ging, hij een rotsachtige prominente plek bereikte die een laatste blik op de stad gaf. 

Hier hield hij zijn paard in en bekeek voor de laatste keer het Alhambra en de groene vallei die zich beneden uitspreidde. 

De plaats waar dit naar verluidt plaatsvond, staat tegenwoordig bekend als de Suspiro del Moro , "de zucht van de Moren". 

Booking.com

Zijn moeder Aisha sprak toen de beroemd geworden woorden ' Yora, yora como mujer, lo que no supiste defender como hombre ', wat betekent 'Huil, huil als een vrouw, voor datgene wat je als man niet kon verdedigen. " Mohammed rouwde om zijn verlies samen met zijn moeder en zijn hofhouding.

 

Muhammad XII , de laatste Moorse sultan van Granada , en zijn hofhouding zouden deze   Alpujarras- pas zijn overgestoken nadat ze in 1492 door de katholieke vorsten uit Granada waren verdreven . 

Muhammad XII kreeg een landgoed in Laujar de Andarax , Las Alpujarras , een bergachtig gebied tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee . Hij stak in ballingschap de Middellandse Zee over, vertrok in oktober 1493 vanuit Adra en landde in Cazaza .  Hij vestigde zich in Fes , vergezeld van een gevolg van 1.130 hovelingen en bedienden. Grote aantallen van de moslimbevolking van Granada waren al naar Noord-Afrika gevlucht, gebruikmakend van een clausule in de artikelen van overgave die vrije doorgang toestond

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Wikipedia

Wat kun je ondernemen in Spanje

Misschien ook interessant :


«   »